Faik Öztrak: "Saray’ın, Millete Derman Olacak Vakti Yok!"
reklam
14 Kasım 2019
Faik Öztrak:

Faik Öztrak: "Saray’ın, Millete Derman Olacak Vakti Yok!"

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının karşısına geçen ve yönetim kurulu gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Hükümeti’ni sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İktidarın gündeminin başında; vatandaşın vergileriyle karşılanan saray hayatının itibarı, ballı maaşlar, kıyak atamalar var. Geçtiğimiz hafta da bir eski bakan, Egemen Bağış, Çekya Büyükelçiliği’ne atandı. Bakanlık dönemi icraatlarından çok ‘Bakara-Makara’ diyerek dinimizle ve milletin değerleriyle dalga geçmesiyle ve henüz daha hesabını vermediği rüşvet iddialarıyla tanıdığımız Bağış, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı tarafından ülkemizi temsil etmeye layık bulundu. Ne diyelim; ‘Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.’ Bu atamanın anlamı açıktır: Ne yapmış olursan ol, aklanmış olmana gerek yok. Saray sosyetesindensen, kimse sana dokunamaz. Yasa, kanun, hukuk sana işlemez. Bir başka atama da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi’nin Genel Müdürlüğü’ne yapıldı. Önceki Genel Müdür malum! Döneminde Çorlu’dan Ankara’ya pek çok ölümlü tren kazası yaşandı. Yeni Genel Müdür de Ankara’daki hızlı tren faciasıyla ilgili davada bilirkişi tarafından kusurlu bulunan dönemin Genel Müdür Yardımcısı…” dedi.

SARAY’IN GÜNDEMİ YOĞUN!

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Sarayın; layık olana değil, biat edene koltuk paylaştırmak, vatandaşları zam ve vergilerle ezdirirken, yandaşlarına dolarlarla avrolarla garanti ettiği rantları dağıtmak, Büyük Ortadoğu Projesi’ne eş başkan olup memleketin küçülmesine göz yummak, ekonomiyi sıcak para baronlarına teslim edip borca batırmak, Cumhuriyet Hükümetleri’nin eserlerini yabancılara pazarlamak, bunlardan elde edilen paraları yandaşa peşkeş çekip üretim yerine betona yatırmak, sıkışınca da borç aldıklarından emir almak, milli savunma sanayimizin gözbebeği fabrikayı ve milli tank projesini Katar ordusuna peşkeş çekmek, bir de üstüne ‘Satmadık, 25 yıllığına kiraladık!’ diye mugalata (yanıltmaca) yapmak, yandaş enerji ve inşaat şirketlerinin milyarlık banka borçlarını milletin sırtına yıkarken çeki, senedi dönen vatandaşları hapislere tıkmak, önce Emevi Camii’nde namaz kılma hayaliyle emperyal güçlerin Suriye’yi darmadağın etmesine yardım etmek, sonra da Suriyeliler için sınırda bahçeli evler yaptırarak yandaşlarına yeni rantlar sağlamaya çalışmak, kendini uyaran muhalefete kara çalmak gibi pek çok önemli gündem maddesi arasında, vatandaşın sesini duyacak, milletin derdine derman olacak vakti pek yok!” diye konuştu.

PEMBE MASALLAR ANLATIYORLAR

Öztrak, “Yapılan son zamlarla benzin fiyatı 7 TL’yi geçiyor. Mazotun litresi de 6,5 TL’nin üstüne çıktı. Vatandaş otomobilinin deposunu doldurmak için bugün sene başına göre 75 lira daha fazla ödemek zorunda. Buğdayın erken ekim dönemi geliyor, tarlada traktörler çalışacak. Çiftçimiz traktörünün deposunu doldurmak için sene başına göre 100 lira daha fazla ödemek zorunda. “Deponun yarısı sizden yarısı bizden” diyorlardı. Bu yeni fiyatlarla çiftçi, sizin hala sözünüzü tutmanızı bekliyor. İthalatla köşeye sıkıştırılan, ürün fiyatı ile girdi fiyatı arasında ezilen, borcunu ödemekte zorlanan çiftçilerimiz, ekim gübresini atamaz, traktörünün deposunu dolduramaz hale geldi. Nasıl üretim yapacağız? Bu durumda vatandaşın sofrasına koyacağı yiyeceklerin fiyatı nasıl artmadan duracak? Ama Saray’ın bunlar umurunda bile değil. Onlar yüzen, uçan, gezen, saraylarında millete ne anlatsak inanır zannediyorlar. Ekonomide pembe masallar anlatıyorlar. Yetmeyince, bugüne kadar yaptıkları her hatanın sorumluğunu, dış güçlere yıkıyorlar. O da yetmiyor kendilerini eleştiren, gerçekleri anlatan basını, muhalefeti, vatandaşı tehdit ediyor, yandaş mahkemeleri de cezalandırmaya kalkıyorlar.” dedi.

BORÇ ÖDEMEK İÇİN ÜRETİM YAPMAK LAZIM

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Bu yılın ilk 8 ayına ait bütçe verilerine baktığımızda, bütçeden yapılan faiz ödemelerinin 12,5 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. AK Parti döneminin tamamında, yani 2003’ten bu yana, bütçeden yapılan faiz ödemeleri 470 milyar dolar. Yani Adalet ve Kalkınma Partisi her gün 77 milyon doları vatandaşımızın cebinden almış vergiyle, faiz lobilerinin cebine koymuş. Sonra da bağırıyorlar meydanlarda; ‘Aslında biz, faize karşıyız’. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Diyorlar ki; ‘Borç yiğidin kamçısıdır, bir şekilde ödenir.’ Evet, ödenir. Fakat ödeyecek geliri elde edecek üretimi yapabiliyorsanız ödenir. Aldığınız borçları AVM’ye, betona, inşaata yatırdıysanız üretim yapamazsınız. Bunu nereye ödeyeceksiniz? Paranız olmaz, nasıl ödeyeceksiniz?” diye konuştu.

EKONOMİ DURDU, DENGELER BOZULUYOR

Öztrak, “Damadın arkadaşının başında olduğu TÜİK ne söylerse söylesin, vatandaş cebindeki paranın pul olduğunu artık görüyor. Pazardaki, marketteki yangını yaşıyor. Aspirin, pansuman, TÜİK makyajları, pembe masallar, tüketicinin moralini düzeltmeye yetmiyor. İktidar, ekonominin durduğu, bu nedenle ithalatın düştüğü bir ortamda ‘Cari denge fazla veriyor!’ diyor. Bununla da övünüyor. Bu aslında şuna benziyor, son nefesini vermek üzere olan hastanın başında ‘Çok şükür tansiyonu düştü!’ diyen acemi doktorun işine benziyor. Duran ekonomide bir başka şey daha oluyor, vergi toplayamıyorsunuz, vergi toplayamadığınız zaman belki cari açık görüntüde düzelmiş oluyor ama bütçe dengeleri hızla bozuluyor.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1274 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu