Dağ: “Birilerinden İcazet Alsaydık, Karışacaklardı!”
reklam
16 Kasım 2019
Dağ: “Birilerinden İcazet Alsaydık, Karışacaklardı!”

Dağ: “Birilerinden İcazet Alsaydık, Karışacaklardı!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü, kongre sürecine hazırlanıyor. İlçe Başkanlığı’na talip olacak isimler öne çıkmaya başlarken, aday olacağını açıklayan ilk isim Doğukan Dağ oldu. Dağ, demokrasi mücadelesine mavi liste ile girecek.

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan ilk isim, Doğukan Dağ oldu. Eşi Delal Hanım ve minik oğlu Doğu ile basın mensuplarının karşısına çıkan Doğukan Dağ, siyaset arenasında geçirdiği meşakkatli sürecin kendisini ne denli olgunlaştırdığını gözler önüne serdi. Basın mensuplarına hitaben yaptığı açıklamalara, birlik ve beraberlik mesajları vererek başlayan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkan Adayı Doğukan Dağ, “Azımsanmayacak bir süreçten bu yana, CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Partimizin çeşitli kademelerinde görev aldım, şimdi de CHP Çorlu İlçe Başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum. Önümüzdeki süreçte yapılması planlanan delege seçimlerine, kendi oluşturduğumuz liste ile gireceğiz. Listemizi oluştururken, çok geniş bir yelpazede hareket ettik. Bizler, genç insanlarız ve değişen siyaset ortamında, bizler de üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Yani taşın altına, bizler de elimizi sokalım istedik. Üyelerimizi geziyoruz, sohbet ediyoruz, güzel dönüşler alıyoruz. Geçirdiğimiz son 3 haftalık süreç içerisinde de bu mücadelede yer almamız gerektiğine inandık. Güzel bir ekibimiz var, adım adım ilerliyoruz.” dedi.

KURULUŞ ve KURTULUŞUN PARTİSİ

Açıklamalarına devam eden CHP Çorlu İlçe Başkan Adayı Doğukan Dağ, “İçinde bulunduğum örgütle ilgili olarak şunları söyleyebilirim ki, bir takım eksikler tespit ettik. Yoksa benim inandığım veya bizim inandığımız ölçüde güzel gidiyor olsaydı, biz bu yola çıkmazdık. Mevcut sistemin ve mevcut isimlerin yanında yer alırdık. Öncelikle belirtmek isterim ki ‘Küçük olsun, benim olsun!’ mantığının karşısındayız. Bu mantığın ortadan kalkması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, aslına yakışır bir siyaset izliyor olması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Kuruluş ve kurtuluştaki o günlerde; milli beraberliğin tavan yaptığı, insanların yan-yana kol-kola olduğu bir süreç var. Bugün de aynı birlikteliğin yakalanması, partililerimizin yeniden kol kola girmesi gerekiyor.” diye konuştu.

ŞAHSİ BEKLENTİ OLMAMALI

Gireceği demokrasi mücadelesinde her hangi şahsi beklenti içerisinde olmadığını ifade eden Dağ, “Bu yola giren bizlerin, Parti üzerinden şahsi beklentilerinin olmaması gerekiyor. En azından, üye bazında olmaması gerekiyor. Herkes kendine bir yol çizer; birisi belediye başkanı olur, birisi milletvekili olur. Ama bunu yaparken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel anlayışına müdahale etmemesi gerekir. Bu yolda yürürken, üyeyi birbirine küstürmemek lazım… ‘Ocu-bucu’ diye yapılan bir takım söylemlerle, insanları ayırmamak lazım. Örgüt içi bir demokrasi mücadelesine giriyorsunuz, ilçe örgütü 5 parçaya bölünüyor. Bunun; kime, ne faydası var! Bunun ancak kısa vadede bir faydası olabilir; birisi ilçe başkanı olur, birisi milletvekili olur, birisi belediye başkanı olur. Peki, ama bu durumda örgüte ne olur? 6 bin kişiden oluşan bu koca çınar, paramparça olur. İşte biz, bunun olmasını istemiyoruz.” dedi.

İCAZET ALSAYDIK, KARIŞACAKLARDI!

Dağ, “Biz, genç bir ekibiz. Gençliğin bir şiarı var, ‘Gençlik, bu işi yapabilir!’ diyoruz. Gençlik, taşın altına elini sokabilir. Gençlik, örgütün kendi kendine bırakılmasını istiyor. Örgütün kendisine, üyelerine bırakılmasını istiyor. Seçimlere, üst yerlerden müdahale olmasını istemiyoruz. Bu anlamda müdahale olmasın diye, yek başımıza yola çıktık. Kimse karışmasın diye yola çıktık. Eğer biz birilerinden icazet alsaydık, karışacaklardı! Bizim tarafımızdan karışacaklarsa, karşı taraftan da karışacaklardı. Doğal bir süreçtir… Birisi birinin arkasında -kendi menfaati için- ‘Ben bu insanı istiyorum’ derse, karşısındaki yapıya da mutlaka birileri sahip çıkmak zorunda kalıyor. Yukarda birileri uğraşıyor, olan yine bize oluyor. Bu zamana kadar örgüt, hiç kendi kendine bırakılmadı.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1394 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu