Trakya Bölgesi’nin İlk Trafik Eğitim Parkı, Çorlu’da Açıldı
reklam
22 Kasım 2019
Trakya Bölgesi’nin İlk Trafik Eğitim Parkı, Çorlu’da Açıldı

Trakya Bölgesi’nin İlk Trafik Eğitim Parkı, Çorlu’da Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Trakya Bölgesi’nde bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi’ni hayata geçirdi. Fiziki şartları tamamlanarak hazır hale getirilen projenin asıl amacı, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerini yetiştirmek...

Trafik güvenliğine büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Trakya Bölgesi’nde de bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi’ni hayata geçirdi. Çocukların uygulamalı trafik eğitimi alabilmesi amacıyla gerçekleştirilen geleceğe dönük Trafik Eğitim Parkı Projesi sayesinde, binlerce çocuk trafik eğitimine erken yaşta başlayacak ve hem yaya hem de sürücü olarak kurallara uymanın öneminin farkına varacak.

PROTOKOL ÜYELERİNDEN, YOĞUN KATILIM

Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi’nin açılış törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakam Vekili ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Erol, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Birkan Korkmaz, başkan yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin idari ve teknik personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR PROJE

Açılış töreninde ilk konuşmayı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral yaptı. Konuşmasında Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi’nin önemine dikkat çeken Eral, proje hakkında teknik bilgiler vererek yatırımın tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti. Gelecek nesillerin sağlıklı birer yaya ve sürücü olabilmeleri açısından Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesi’nin büyük önem teşkil ettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise proje dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

SAYGI, SEVGİ, HOŞGÖRÜ ve SABIR OLMALI

Düzenlenen açılış töreninde, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Eğitim, dönemin toplumundan etkilenerek, gelecekteki toplumu oluşturmak ve geliştirmek için vardır. Toplumun gelişimi, değişimi, oluşumu ve bireyin toplumsallaşması noktasında eğitimin rolü ve önemi büyüktür. Zira sağlıklı bir toplum iyi yetiştirilmiş bireylerin birleşmesinden oluşmaktadır. Uyumlu, bilinçli, kurallara uyan, çevresine duyarlı ve saygılı bir nesil yetiştirmek için öncelikle çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamı sağlamamız çok önemlidir. Şehirlerimiz geliştikçe ve büyüdükçe, trafik ile beraberinde getirdiği sorunlar hayatımızın önemli bir parçası hâline geldi. Bilinçsiz sürücü ve yayaların trafikte var olmasının, hepimizin hayatı için bir tehlike arz ettiğini unutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple; trafik eğitimi, çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli eğitimlerden biridir. Zira trafik kültürünün küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırılması gerekiyor. Bu konuda da önce ebeveynlere, sonra da eğitimcilere büyük işler düşüyor. Tabii bu noktada, trafik eğitimi sadece trafik kurallarının anlatılması, öğretilmesi ve bu konuda çocukların bilgilendirilmesinden ibaret de olmamalı. Trafik eğitimi içerisinde saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır da olmalı. Tabii bizim de, ebeveynlerini rol model olarak gören çocuklarımıza örnek olmamız, dolayısıyla trafik kurallarına hassasiyetle uymamız gerekiyor.” dedi.

PROJE, TRAFİK BİLİNCİ OLUŞTURACAK

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Günlük yaşamımızın her aşamasında ulaşım halinde ve trafik ile iç içe olmamız, trafik güvenliği kavramını gündeme getirmiştir. Ulaşımda ölüm, yaralanma, sakat kalma, maddi kayıplar ve bunların psikolojik ve sosyal etkileri trafik güvenliğinin ne denli önemli olduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü, sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için sürücülerimize ve yayalarımıza, iyi bir trafik eğitimi verilmelidir. Geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarının yetiştirilebilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Trafik Eğitim Parkı Projemizi hayata geçirdik. Minyatür bir şehir görünümünde olan Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilerimize, teorik ve uygulamalı olarak eğitim vereceğiz. İnanıyoruz ki burada eğitim alan öğrencilerimiz, gelecekte bilinçli sürücü ve yayalar haline geleceklerdir. En büyük temennimiz, trafik kazalarından kaynaklanan her türlü kaybın sona ermesidir. Çorlu ilçemizde, geleceğe yönelik böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi olarak, Çorlu ilçemizde hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor. Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatımız hızla yükseliyor. Yine Çorlu ilçemizde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Karayolları 1’inci Bölge Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Emlak Konutları Kavşağı Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Emlak Konutları’ndan Çevre Yolu’na, Edirne ve İstanbul yönünde bağlantıları yapacağımız bu proje sayesinde bölge trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak. Çorlu ilçemizde ulaşım ve trafik alanında yaptığımız çalışmalar bundan sonra da devam edecek. Bu süreçte Çorlu Belediyemiz ile uyumlu ve iş birliği içerisinde çalışıyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nın halkımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

OLDUKÇA GEREKLİ BİR YATIRIM

Programın son konuşmasını, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım gerçekleştirdi. Konuşmasında trafik bilincinin önemine değinen Vali Yıldırım, nüfus artışının trafik güvenliğini daha önemli bir konu haline getirdiğini söyledi. Projenin gelecek nesillerde trafik bilinci oluşturulması adına gerekli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Vali Yıldırım, proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve yatırımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, tesiste incelemelerde bulundu ve teknik personelden proje hakkında detaylı bilgiler aldı. Ardından öğrencilere hem teorik hem de uygulamalı olarak temel trafik eğitimi verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1212 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu