Asyaport’ta Hedef, Yıllık 4 Milyon TEU
reklam
22 Kasım 2019
Asyaport’ta Hedef, Yıllık 4 Milyon TEU

Asyaport’ta Hedef, Yıllık 4 Milyon TEU

Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı olma özelliğini taşıyan Asyaport Limanı, yeni yatırım projelerinin gerçekleşmesiyle birlikte kapasitesini yıllık 4 milyon TEU (Twenty-foot Equivalent Unit-20 Feet’lik Konteyner)’ya çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport, yeni yatırım projelerinin gerçekleşmesiyle kapasitesini yıllık 4 milyon TEU’ya çıkarmayı hedefliyor. Doğu Akdeniz çanağında bulunan ülkeler, başka ülkelerin konteynerlerini kendi limanları üzerinden aktarmak için yoğun bir rekabet içinde bulunurken, Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan dikkat çekici bir hamle geldi. Edinilen bilgilere göre, Çin’in dev konteyner taşımacılık firması Cosco, Pire Limanı’nın kapasitesini yıllık 10 milyon TEU’ya çıkarmak için planlama yapıyor.

600 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Türkiye’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında resmi açılışı yapılan Asyaport Limanı’nda fiziki genişleme ve ekipman yatırımı projesi ve Marmara’da bazı limanlarda kapasite artırımı projeleri bulunuyor. Asyaport’un kapasite artırımı planlaması uyarınca 2’si kesin, 3’ü opsiyonlu STS (Ship To Shore-Gemiden Karaya) ve 24 yan liman vinci ve diğer yatırımların toplamı 600 milyon TL seviyesinde olacakken, bu yatırımlarla bölgede 400 kişi için istihdam yaratılacak.

VİNÇ VERMEK GURUR VERİCİ

CNBM (China National Building Materials-Çin Ulusal Yapı Malzemeleri) Yönetim Kurulu Başkanı Li Xuhui, proje kapsamında alınan 2 adet liman vincinin satış sözleşmesinin imzalanması için Asyaport’a geldi. Anlaşmanın CNBM için öneminin büyük olduğuna işaret eden Xuhui, yaptıkları araştırma neticesinde Asyaport’un Türkiye’deki en büyük kapasiteye sahip konteyner limanlarından biri olduğunu tespit ettiklerini ve böylesine büyüme kapasitesi olan bir limana STS konteyner vinçlerini vermenin gurur verici olduğunu belirtti.

İMZALAR HAFTAYA ATILACAK

MARVEL Yetkilisi Levent Karaçelik ise Asyaport’a verilen STS vinçlerinin benzerlerinin Asyaport’un büyük ortağı MSC’nin sahip olduğu İtalyan Gioia Tauro Limanı’na da verildiğini, 3 adet vincin yolda olduğunu ve 2 adet ilave için de imzanın haftaya atılacağını bildirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1173 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu