Üretime Harcama Yapsaydık, Ekonomik Kriz Olmazdı!
reklam
23 Kasım 2019
Üretime Harcama Yapsaydık, Ekonomik Kriz Olmazdı!

Üretime Harcama Yapsaydık, Ekonomik Kriz Olmazdı!

Saadet Partisi (SP) Tekirdağ İl Başkanlığı, tasarruf konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Çorlu Atatürk Meydanı’nda yapılan sergide konuşan SP Tekirdağ İl Başkanlığı Basın Müşaviri Murat Vakitçi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SP Tekirdağ İl Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda hava muhalefeti sebebiyle açılışını gerçekleştiremediği tasarruf konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Düzenlenen kültürel etkinliğe; SP Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Tekirdağ İl Başkanlığı Basın Müşaviri Murat Vakitçi, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum ve Özcan Veysel Tunçsan, partililer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AMAÇ, FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Sergi açılışının akabinde düzenlenen etkinliğe ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan SP Tekirdağ İl Başkanlığı Basın Müşaviri Murat Vakitçi, “‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz.’ emri mucibince israf etmemeyi, tasarruf etmeyi şiar edinmemiz maksadıyla halkımızın dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak için ‘Tasarruf’ konu başlıklı fotoğraf sergisi düzenledik. Hava muhalefeti sebebiyle geçen hafta tehir etmek durumunda kaldığımız etkinliğimizi, Çorlu Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirdik. Kadirşinas halkımızın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

AYAĞIMIZI, YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ!

Vakitçi, “Geleceğinizi israf etmeyiniz, ettirmeyiniz. Üretmeden tüketmek ve ihtiyacımız olmayanı alıp biriktirmek, toplumunuzda hastalık derecesine geldi. Yüce Rabbimiz, ‘Yiyip içtikleriniz, giyip eskittikleriniz ve Allah yolunda harcadıklarınızdan başka sizin olan bir şey yoktur.’ buyuruyor. İşte bu ilahi ikazı hayatımızın merkezine koyabilirsek, hayat yaşanabilir hale gelecek. Sahip olduğumuz kaynaklar ve alınan borçlar gösteriş, şatafat ve makam araçları yerine üretime ve yatırıma harcanmış olsaydı, Türkiye’nin bugün ekonomik krizle boğuşması gibi bir durum söz konusu olmazdı. Ama maalesef aynı hatada ısrar ediliyor. Buradan tekrar tekrar uyarıyoruz; ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Borç yiğidin kamçısı olmaktan çıktı, boğaza kadar geldi. Böyle hızlı borçlanmayla ve aldığımız borçların yanlış önceliklerde kullanılmasıyla, iflasa sürüklenmekteyiz. İsrafla topyekûn, hep beraber mücadele etmekten başka çıkar yolumuz yok!” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1221 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu