Volkan: "Çorlu’yu, Dünya Sahnesine Çıkartacağız!"
reklam
06 Ocak 2020
Volkan:

Volkan: "Çorlu’yu, Dünya Sahnesine Çıkartacağız!"

ICC (International Chamber of Commerce/Milletlerarası Ticaret Odası) WCF (World Chambers Federation/Dünya Odalar Federasyonu) Genel Konsey Üyeliği’ne seçilen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, büyük bir başarıya imza attı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) WCF (Dünya Odalar Federasyonu) Genel Konsey Üyeliği görevine seçildi. Volkan’ın genç yaşta elde ettiği bu başarı, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı.

ICC WCF NEDİR?

Milletlerarası Ticaret Odası Dünya Odalar Federasyonu; Oda liderlerinin, Odalar’ın ortak çıkarları ve karşılıklı işbirlikleri konusunda birbirleriyle iletişim kurmaları için platform sağlayan Oda topluluğunun bel kemiğidir. Dünya Odalar Federasyonu kapsamlı üyeliği, Milletlerarası Ticaret Odası’nı dünya çapındaki KOBİ’lere bağlamada ve KOBİ’lerin küresel ekonomideki önemli konumunu desteklemede büyük bir rol oynamaktadır. Dünya Odalar Federasyonu, bu değerli rolü kabul ederek, Odalar’a KOBİ’lerin küreselleşmede yaşadıkları zorluklar ve fırsatlar ile yüzleşmelerine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaktadır. Dünya Odalar Federasyonu, özel sektör gelişimini teşvik etmek ve Odalar’ın kapasitesini artırmak için çalışmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve bölgesel kalkınma bankaları da dâhil olmak üzere bir dizi çok taraflı kuruluşla güçlü ilişkiler geliştirmektedir. Dünya’da 130 ülkeden 12 bin Oda’nın temsil edildiği federasyon, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelen Ticaret Odaları için yardım ve eğitim programlarını genişletmek amacıyla diğer özel sektör gruplarıyla da çalışmaktadır. İlk olarak 1951 yılında Milletlerarası Ticaret Odaları Bilgi Bürosu olarak adlandırılan Dünya Odalar Federasyonu, 2001 yılında bugünkü ismini almıştır. Federasyonu’nun faaliyetleri ve projeleri Yerel, Bölgesel, Ulusal, İki Taraflı, Transnasyonel (Sınır Ötesi) Odaları kapsadığı gibi Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Odaları’nı da içerir.

BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Başta ülkemiz olmak üzere bölgemizi ve Oda’mızı ICC Dünya Odalar Federasyonu Genel Konseyi’nde temsil edeceğimden dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Uluslararası sanayi ve ticaret ilişkileri perspektifindeki bu onurlu görevde; yerel, bölgesel ve uluslararası ölçekte ülkemiz iş dünyasının tanıtımı, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen ekonomisinin bütün ülkelere aktarılması, uluslararası açıdan önemli katkılar sağlayacaktır. Uluslararası kurum ve kuruluşlarda görev almanın, sahip olduğumuz potansiyeli, birikimi, ülkemizin gelişimini ve kalkınmasını anlatmak için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Camiamızı uluslararası arenada en üst seviyeye taşıyan ve bu onurlu görevde ülkemize hizmet etme fırsatı veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı’mız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımı sunarım. Seçim sürecinde desteğini esirgemeyen görevi devir aldığım TOBB Başkan Yardımcısı Sayın Ayhan Zeytinoğlu’na, TOBB camiamıza, Çorlu TSO üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, değerli basınımıza, kıymetli dostlarıma ve sevgili aileme teşekkür ederim.” dedi.

İZZET VOLKAN KİMDİR?

1984 yılında İstanbul’da doğan İzzet Volkan, ilköğretimine Çorlu Uncular Süleyman Peker İlkokulu’nda başladı. Orta ve lise öğrenimini Nişantaşı Işık Lisesi’nde tamamlayan Volkan, devamında ABD’de Purdue University Economics (Ekonomi) ana bilim dalını ve Political Science (Siyaset Bilimi) yan bilim dalını bitirdi. Üniversite hayatı döneminde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası başta olmak üzere, Ford Otosan gibi birçok kurumsal firmada stajını tamamladı. Üniversite hayatı sonrası 2007 yılında Türkiye’ye dönerek, aile şirketinde göreve başladı. Bu süreçte, Boğaziçi Üniversitesi ve Loughborough University başta olmak üzere birçok kurumda eğitimlere katıldı. Bugün; otomotiv, zirai aletler, sigorta, akaryakıt, araç kiralama, tarım ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteren aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Direktörlüğü görevini sürdürmektedir. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı TOBB Konsey Üyeliği ve ICC Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden İzzet Volkan, evli ve 2 kız çocuk babasıdır.
Editör : Tuğberk Erdem
1375 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu