CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde, 2’nci Ertaş Dönemi Başladı
reklam
06 Ocak 2020
CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde, 2’nci Ertaş Dönemi Başladı

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde, 2’nci Ertaş Dönemi Başladı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin arifesinde, mevcut ilçe örgütünün istifa etmesi üzerine CHP Genel Merkezi tarafından atamayla görev başına getirilen Özgür Ertaş, 22 Aralık’ta yapılan kongrede seçimle başa gelerek adeta rüştünü ispat etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde, Kasım ayı içerisinde yapılan mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongresi de sonuçlandı. Çorlu Belediyesi Düğün salonunda yapılan ve gecikmeli olarak başlayan ilçe kongresinde Divan Başkanlığı görevini, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gerçekleştirdi. Kongrede; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr. İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 26’ncı Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediyesi eski Başkanı Ünal Baysan, il ve ilçe örgütü yönetim kurulu üyeleri, civar ilçelerden gelen davetliler ve çok sayıda partili hazır bulundu.

6 BİN ÜYENİN KAÇI SALONDA?

Kongrede ilk sözü, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkan Adayı olan ve seçim sürecinde yaptığı çalışmalar ile partinin her kesiminin takdirini kazanan Doğukan Dağ gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş’ı eleştiren Doğukan Dağ, “Delegelerimizin kararıyla seçime girmeme kararı aldık. Biz delegasyon seçiminden 4-5 ay önce yola çıktık. Güzel bir seçim çalışması yürüttük ve yapmayı planladığımız projeler ile ilgili konuştuk. Kapı kapı gezdik. Kimsenin üzerinden yol yürümedik. Bizim istediğimiz gibi olmayan şeyler oldu. ‘Örgütü kendi kendine bırakalım.’ dedik, ‘Bu seçim çalışmasını kırmadan, dökmeden, taraflar yaratmadan yürütelim.’ dedik. Düşündüğümüz gibi olmadı! Katıldığımız canlı yayınlarda Belediye Başkanı’mıza dedik ki ‘Bizi, bize bırakın!’ Genç bir Belediye Başkanı’mız var. Biz de ona destek olalım, omuz omuza olalım istedik. ‘Siyaseti biz yapalım, üstünden yük almaya çalışalım.’ dedik. Tabi bizim açımızdan bu böyle gerçekleşmedi. Gönül kırgınlığımız yok, biraz üzüntümüz var. Demokrasi şöleni dediğimiz bu salonda, 6 bin üyemizden kaç tanesinin burada olduğunu görüyoruz. O süreci doğru yönetebilseydik ve taraflar yaratmasaydık, bugün bu salonda adım atacak yer olmazdı. Biz bunu daha önce gördük, daha önceki kongrelerde ciddi kalabalıklar vardı. Bu dönem olmadı. Ama bundan sonraki dönemde daha güçlü bir CHP yaratmak, 6 bin üyenin en az yüzde 20-30’unu salona getirebileceğimiz kongreleri yaşatabilmek ve bu zamana kadar yaptığımız yanlışları yapmamak için uğraşırız. Biz başak tanesi gibi olmalıydık, aday olan 4 listeden de birer temsilciyi yönetim kadromuza katabilmemiz lazımdı. CHP çatısından hiçbir zaman kopmayacağız. Koşullar ne olursa olsun, emek koymaya devam edeceğiz.” dedi.

HER YARIŞTA BİZDEN KOPUYOR

İlçe kongresinin en ilgi çeken ve ilçe örgütü adına en birleştirici konuşmasını, Çorlu Belediyesi eski Başkanı Ünal Baysan gerçekleştirdi. Konuşmasının başından sonuna kadar genç partililere nasihat veren bir üslupla konuşan Baysan, “Siyasette, ‘Ben yokum, küstüm.’ demeyeceksiniz. Siyasette, ‘Ben yoksam, yok olurum.’ demeyeceksiniz. Önümüzdeki il kongresi için de benim adımı hemen öyle lanse etmeyin, öyle bir şey yok! Benim tek istediğim bir şey var Milletvekillerimizden ve ilçe başkanlarımızdan; lütfen il kongresinde bir çatışma ortamı yaratmayın! Oturun beraber, örgütlerinize sorun ve danışın. Ondan sonra tek bir adayla, hep beraber, birlik içerisinde il kongresine gidelim. Zaten Genel Başkan’ımızın istediği ve arzuladığı da bu! Her yarışta, bizden bir şey kopuyor; ‘Sendeki evlat acısı, bendeki kuyruk acısı.’ Dışarıya söyleyemediğimiz şeyleri birbirimize söyleyerek, en ağır sözleri sarf ederek kenara çekiliyoruz. Partimize sahip çıkalım, Atatürk’e sahip çıkalım, Cumhuriyet’e sahip çıkalım.” diye konuştu.

BAŞKAN ERTAŞ’A TEŞEKKÜR

Kongrede, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. 31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde gösterdikleri çabadan dolayı Özgür Ertaş ve ekibine teşekkür eden Sarıkurt, “Çorlu’muzda, yerel seçimler öncesinde yaşadığımız küçük düşünce farklılıkları, ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu bütün bu olumsuzluklara rağmen, bir takım ayrılıklara neden oldu. İşte o dönemde, seçimlere 43 gün kala, Sayın Başkan ve farklı düşünüş ve inanışlardan, kapsayıcı ve birleştirici olmaya çalışan ilçe yönetimimiz, bizlere sahip çıktılar. Çorlu’da, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı hala dalgalanıyorsa, büyük bir çoğunluğunun başarı ve kimilerinin ise başarısızlık diye değerlendirdiği bu süreçte, başta Özgür Başkan ve yöneticilerinin cesaretle ve insanüstü bir gayretle bizlerle beraber olmasının katkısı çok büyüktür. Ben huzurlarınızda, Sayın Özgür Başkan’ımıza ve yönetimine şükranlarımızı sunmak istiyorum.” dedi.

ÖNCE SANDIKLARI DOLDURUN!

CHP Çorlu İlçe Kongresi’nde tek aday olan ve kongrede yaptığı konuşma ile kongre öncesinde Başkan Adayı olan Doğukan Dağ’a adeta veryansın eden Özgür Ertaş ise, “Önümüzde çok kısa bir süre bulunmasına rağmen 31 Mart’taki mahalli idareler seçimlerinde, önemli bir başarı aldığımızı düşünüyorum. Başarılı olmak için var gücümüzle çalıştık. Haksızca eleştiriler yapıldı. Çorlu’da oy oranını artıran tek parti, sadece CHP olmuştur. Hiç hak etmediğimiz bir başka eleştiriyle de karşılaştık. ‘Yeterli katılım yok!’ dediler. Burada, propaganda yapmıyoruz. Bunu söyleyenlerin, önce sandıkları doldurmaları gerektiğini düşünüyorum. Sandıkları dolduramayan kişilerin, bugün kalkıp da salondaki insanların sayısına laf etmesini de hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Siyasette, nicelikle nitelik birbirinden farklı şeylerdir. Çorlu’da 31 Mart akşamı CHP bayrağını çekmek için, herkes var gücüyle çalışmıştır. Bütün kesimleri kapsayacak bir şekilde ilçe yönetimi oluşturmaya çalıştık.” dedi.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR

CHP Çorlu İlçe Kongresi’nde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Albayrak, “31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de, her şey çok güzel oluyor. Ben bunu görüyorum. Şu anda Türkiye’de 11 Büyükşehir Belediye Başkanı var, daha önce bu rakam 6’ydı. Bu büyükşehir belediye başkanlarıyla, 2 ayda bir bir araya geliyoruz. Bir araya geldiğimiz zamanlarda da Türkiye’nin geleceğini konuşuyoruz, yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini konuşuyoruz.” diye konuştu.

KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL!

Kongrede konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, “Gerçekleştirmekte olduğumuz ilçe kongrelerinde ve daha sonrasında gerçekleştireceğimiz il kongresinde; kırmadan, dökmeden, daha sonrasında birbirimizin yüzüne bakacağımızı unutmadan hareket etmeliyiz. Eğer bunu unutursak, geride hepimize koskoca bir utanç kalır. Kimse kimseden daha çok CHP’li değildir. Ben diyemem ki ‘Ben, sizden daha çok CHP’liyim. Ya da siz bana diyemezsiniz ki ‘Ben, senden daha çok CHP’liyim.’ Bu parti, kimsenin babasının malı değildir. Biz halkın partisiyiz, biz devrimlerin ve reformların partisiyiz. Biz yalnızca kurucu ve geçmişin değil, aydınlık geleceğin partisiyiz.” dedi.

BU SÜREÇTE HERKESE İHTİYAÇ VAR

Çorlu İlçe Kongresi’nde, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada, CHP’nin iktidar olacağını ve yeniden Parlamenter Sistem’e geçileceğini ileri süren Aygun, “AKP, seçilmiş ilçe başkanlarına diyor ki ‘İstifa et!’ Onlar da istifa ediyor. Ama tutarlı bir duruş var, gördüm. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı istifa edince, yönetimi de istifa etti. Onları da kutluyorum. Geldiğimiz noktada kongrelerimiz yapılıyor, biz buna ‘Demokrasi Şöleni’ diyoruz. Hayrabolu’da ilk meşaleyi yaktık ve kongre sürecimiz il kongresiyle devam edip genel kongremiz ile sonuçlanacak. Baharda nasıl bir bahar temizliği yaptıysak, şimdi de tekrar bir bahar temizliği yaparak iktidara yürüyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Parlamenter Sistem’e geçeceğimiz bu süreçte, herkese ihtiyacımız var!” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1092 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu