Çorlu Hanımeli Çarşısı, Düzenlenen Törenle Açıldı
reklam
06 Ocak 2020
Çorlu Hanımeli Çarşısı, Düzenlenen Törenle Açıldı

Çorlu Hanımeli Çarşısı, Düzenlenen Törenle Açıldı

Üreten ve ürettiklerini kazanca dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarının ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Hanımeli Çarşısı, gerçekleştirilen törenle vatandaşlara kapılarını açtı

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen, üreten kadınların esnaf olarak tezgâh açacağı ve aile ekonomilerine katkı sağlayacağı Hanımeli Çarşısı düzenlenen törenle açıldı. Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ay Yüksel, Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Çağatay Bahadır, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Hanımeli Çarşısı’nda tezgâh açan kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KENTİMİZ ADINA GÜZEL BİR ADIM

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, “Çorlu Belediye Başkanı’mız Ahmet Sarıkurt’un, evlerinde ürettikleri el emeği ürünleri kazanca dönüştürerek ev ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımıza, verdiği sözü bugün itibariyle hayata geçirirken aramızda bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederiz. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle hayata geçen Hanımeli Çarşısı, kadınlarımızın evde ürettikleri el emeği ürünlerini satmalarının yanında sosyal ve ekonomik anlamda hayata daha fazla katılmalarını sağlayacak bir proje olduğundan, kentimiz adına atılmış önemli bir adımdır. Projemiz hayata geçerken, başta Çorlu Belediye Başkanı’mız Ahmet Sarıkurt ve eşi Emel Sarıkurt olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kayıtlarımızın devam ettiğini belirterek, aile bütçesine katkı sağlamak isteyen tüm kadınlarımızın bu projeye dâhil olmalarını bekliyorum. Kentimize değer katacak tüm projelerde yeniden bir araya gelmeyi temenni ediyor, bu soğuk havada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

MUTLU KADIN MUTLU GELECEK

Törende, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da bir konuşma yaptı. Konuşmasına, yaklaşık 120 kadının esnaf olarak tezgâh açtığı Hanımeli Çarşısı’nın Çorlu’ya hayırlı olmasını dileyerek başlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Özgüveni yüksek, üreten, çalışan, güçlü kadınların kenti Çorlu’muzda, öznesi kadın olan bir projeyle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman için üretici kadınların, ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini savunuyoruz. Bizim için çok önemli olan projemizin ilk adımında, bugün yine sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Güçlü kadınlar, güçlü toplumlar demektir. Kadınlarımızın kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturacak, toplumsal ve ekonomik yaşama katılımlarına katkı sağlayacak küçük girişimlerin bile kadınların hayatında ne denli büyük etkiler yarattığını çok iyi biliyoruz. İşte bu sebeple, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi’miz ile iş birliği yaparak, Çorlu’da yaşayan tüm kadınlarımıza ulaşmayı hedefledik. Çünkü kadın huzurlu ise, ev de huzurlu olur. Anne mutlu ise, çocuklar mutlu olur. Mutlu çocuk, huzurlu gelecektir. Kadın üretkendir ve ekonomik özgürlük, kadını her anlamda güçlü kılar. Sonuç itibari ile kadınların ekonomik özgürlükleri, onların hayatlarına sunulmuş en büyük nimetlerden biridir. Evlatlarımızın da bu nimetlerden nasibini alması için, hep birlikte bir araya geleceğiz, üreteceğiz, çalışacağız. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi’mizde sizlere söz vermiştim; birlikte yıllardır sürdürdüğümüz Hanımeli Günleri Projemizi, daha da geliştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün itibari ile Atakent Kapalı Pazar Yeri’mizde ilkini düzenlediğimiz Hanımeli Çarşımızda, kadınlarımızın el emeği ile yaptıkları bir birinden güzel ürünler satışa çıkıyor. Sevgili Çorlulular’ın da desteği ile bu projenin sürekli hale geleceğini ümit ediyorum. Elbette ki her başlangıç, bir takım problemlerle birlikte doğar. Bugün bazı eksikliklerimiz var, bunların farkındayız. Ama ben bütün eksikliklerimizi kadınlarımızla beraber düzenleyebileceğimizi, sadece Çorlu’nun değil civar ilçelerin de dikkatini çekecek etkinlikleri burada gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.         

İLK GÜNDEN YOĞUN İLGİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun’un yaptığı kısa konuşmaların ardından tören programı, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği eğlenceli gösteriyle devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleşen kurdele kesim töreni ile Hanımeli Çarşısı resmen açılmış oldu. Vatandaşların ilk günden yoğun olarak ilgi gösterdiği Hanımeli Çarşısı, bundan sonra her Pazar günü Çorlulu vatandaşların hizmetinde olacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1147 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu