Çorlu’daki Otobüs Durakları, Birer Kütüphane Oluyor!
reklam
06 Ocak 2020
Çorlu’daki Otobüs Durakları, Birer Kütüphane Oluyor!

Çorlu’daki Otobüs Durakları, Birer Kütüphane Oluyor!

Çorlu Belediyesi ve Eczacıbaşı Çorlu Kampüsü tarafından hazırlanan proje ile ilçe otobüs durakları kütüphaneye dönüşüyor.

Gelişmiş ülkelere göre kitap okuma oranının çok düşük olduğu ülkemizde, hem okur sayısını artırmak hem de paylaşmanın önemini vurgulamak amacıyla otobüs duraklarına kütüphaneler kurulacak. Adeta birer kütüphaneye dönüşecek olan duraklar sayesinde vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve okumaya özendirici imkânlar yaratılması hedefleniyor.

İstanbul, Edirne, Muğla, Bolu, Tunceli gibi illerin ardından Çorlu’da da uygulamaya başlanılacak olan proje için pilot bölge durakları belirlendi. Emlak Konut bölgesindeki Adnan Doğu Caddesi duraklarında başlatılacak proje için gerekli hazırlıklar ve çalışmalar tamamlandı. Duraklarda oluşturulacak kütüphaneler için ölçüler alındı ve tasarımları yapıldı. Duraklarda yer alacak kitapların temin edilmesi konusunda, Eczacıbaşı Spor Kulübü oyuncuları büyük sorumluluk üstlendi. Yıldız takım oyuncuları, gönüllü oldukları bu örnek projeyi tanıtarak yakın çevrelerinden ve okullarındaki arkadaşlarından kitapların toplanması konusunda yardım aldı.

Otobüs bekleme noktalarına yerleştirilen kitaplar, ücretsiz bir şekilde tüm vatandaşların hizmetine sunulacak. Okunan kitapların duraklara geri bırakılması konusunda da vatandaşlardan büyük hassasiyet bekleniyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1164 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu