Ergene Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı
reklam
06 Ocak 2020
Ergene Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Ergene Kültür Merkezi, Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Yapımı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından tamamlanan Ergene Kültür Merkezi, düzenlenen görkemli törenle açıldı. 7 bin 558 metrekare alan üzerine kurulan Ergene Kültür Merkezi, vatandaşlardan tam not aldı.

İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren ve bu kapsamda tüm ilçelerde önemli çalışmalara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy ve Kapaklı’nın ardından Ergene ilçesine de çok amaçlı ve modern bir kültür merkezi kazandırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 7 bin 558 metrekare alan üzerine kurulan Ergene Kültür Merkezi’nde; 478 seyirci kapasiteli tiyatro ve konferans salonu, 12 adet çalışma ofisi, 96 metrekare sergi salonu, 2 adet fuaye, 4 adet toplantı odası, teknik alanlar, 82 araçlık açık ve kapalı otopark ile atölyeler yer alıyor.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Ergene Kültür Merkezi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci ve Yüksel Baydarlı, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin yerel temsilcileri, odaların ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, mahalle muhtarları, yaygın ve yerel medya kuruluşlarında görev yapan basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen ve seçim öncesinde ilçe halkına verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşlarımızın layık olduğu ayrıcalıklı alt yapı ve üst yapı hizmetlerini hayata geçirmek adına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde birçok güzel projeye imza atıyoruz. Bugün, bu kıymetli çalışmaların bir diğer güzel örneği olan Ergene Kültür Merkezi’nin açılışında bir araya geldik. Öncelikle Ergene’mize böylesine güzel bir yatırımı kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Sayın Kadir Albayrak nezdinde emeği geçen tüm Daire Başkanları ve değerli personele çok teşekkür ediyorum. Bizler, hayal ettiklerimizi, birer birer proje haline getiriyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi günü, yine sizlerle birlikte, Ergene’mize değer katacak olan Atatürk Evi Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu projemizin de yapımını kısa bir süre içerisinde tamamlayıp, siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bir kez daha Atatürk Evi’nin, Ergeneli ve Tekirdağlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YENİ YENİ KURSLAR AÇILACAK

Gerçekleştirdiği konuşmaya devam eden Yüksel, “Kültür Merkezi’mizde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa birçok kültürel faaliyete imza atacağız. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak adına birçok kursu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yine 478 kişilik çok güzel bir salonumuz mevcut. Burada çocuklarımıza, gençlerimize ve büyüklere yönelik çeşitli kategorilerde tiyatro gösterileri sergileterek, tiyatronun eğitimde oynadığı büyük rolden yararlanacağız ve onlara iyi birer birey olma bilincini kazandıracağız. Çalışan anneler için geçen yıl hizmete açtığımız Beren Bebek Oyun Evi ile kadınlarımızın çalışma hayatına katılmasını sağladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak yürüttüğümüz Kuaförlük Kursu ile 20’nin üzerinde kadınımızı meslek sahibi yaptık ve birçoğu şu an kendi kuaför dükkânlarını açarak ev ekonomilerine önemli katkılar sağlıyorlar. Ergene Kültür Merkezi’nde de açacağımız çeşitli kurslarla, kadınlarımızın meslek öğretimlerine büyük katkılar sunacağız. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı, sergiden tiyatroya, kurslardan sinema gösterimine kadar birçok alanda hizmet verecek olan Kültür Merkezi’nin, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ‘Sanatçı El Öpmez, Sanatçının Eli Öpülür’ diyerek sanata ve kültüre verdiği değerden dolayı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Açılış töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma gerçekleştirdi. Ergene’nin ihtiyaç duyduğu önemli bir yatırımı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Projelerimizin temel atma törenlerinde yaşadığımız mutluluklar, açılış törenlerinde katlanarak artıyor. Bugün de mutluluğumuzun katlanarak arttığı günlerden biri. Ergene ilçemizin ve Tekirdağ’ımızın bir değeri haline gelecek olan Kültür Merkezi’mizin açılışını, hep beraber gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında kurulan Ergene ilçemiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin hizmet ve yatırımlarıyla büyük bir değişim ve dönüşümü yaşadı. Yaşanan bu değişim, günümüz itibariyle açık bir şekilde görülüyor. Ergene ilçemizin tarihinde görülmemiş büyüklükte altyapı ve üstyapı projeleri gerçekleştirdik. İlçemizin öncelikleri arasında yer alan bu projeleri tamamladıktan sonra Ergene’nin önemli ihtiyaçları arasında yer alan Kültür Merkezi’mizi hizmete sunuyoruz. Çağımızın son teknolojisine sahip donanım ve imkânlara sahip olan Ergene Kültür Merkezi’mizde, tiyatro salonu, çok amaçlı salon, ses ve ışık odası, derslikler ve idari birimler yer alıyor. 81 ilden vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşadığı Ergene ilçemizi, kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturacağız. Bir Türkiye mozaiği olan Ergene ilçemizde, kültürel değerlerimizi yaşatırken, farklı sanat dallarında eğitim programları ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ergene Kültür Merkezi’miz tiyatro gösterilerine, konserlere, sergilere, konferanslara, söyleşi ve panel gibi değişik organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Ülkemizin değerli sanatçıları, burada sanatseverlerle buluşacak. TEMEK Kursları’mız da burada devam edecek. Ergene Belediyemiz ile iş birliği içerisinde kültür ve sanat alanında güzel çalışmalara imza atacağız. Ergene ilçemiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin hizmet ve yatırımlarıyla gelişmeye devam ediyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kültür Merkezi’mizin, Ergene ilçemize ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

MODERN TESİSİ İNCELEDİLER

Protokol üyelerinin açılış konuşmalarının ardından Grup Ergenos Halk Oyunları ekibi, kısa bir gösteri sergiledi. Vatandaşların ilgiyle izlediği halkoyunları gösterisinin ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek Ergene Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Başkan Albayrak ve protokol üyeleri, tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Açılış ve incelemelerin ardından gerçekleştirilen mini konserde Deli Orman Türkü Grubu sahne alarak sevilen şarkılarını Ergeneli sanatseverler için seslendirdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1512 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu