“Horizon 2100” Projesi, Trakya Turizmine Katkı Sunacak
reklam
14 Nisan 2020
“Horizon 2100” Projesi, Trakya Turizmine Katkı Sunacak

“Horizon 2100” Projesi, Trakya Turizmine Katkı Sunacak

Trakya Kalkınma Ajansı merkezi bütçenin yanı sıra farklı fon kaynaklarından da yararlanmaya devam ediyor. Ajansın Interreg-IPA CBC Bulgaristan-Türkiye 2014-2020 Programı çerçevesinde hazırladığı “Horizon 2100” isimli proje uygulanmaya başlıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)’nın Burgaz Bölgesel Turist Birliği ile yürüttüğü proje ile Edirne ve Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sunulması bekleniyor. 15 ay sürecek olan proje kapsamında her iki ilin turizm değerlerinin belirlenerek sürdürülebilir ve sorumlu turizm temelinde farkındalığın oluşturulması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği tarafından yaklaşık 600 bin TL’lik bir bütçeyle desteklenmeye hak kazanan proje hakkında açıklama yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Ajans olarak bölgemizin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde olmak üzere farklı çalışmalar yürütüyoruz. ‘Horizon 2100’ isimli proje ile de sürdürülebilir turizm çalışmalarımızı desteklemeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında belirli kıstaslar doğrultusunda seçilecek bir grup öğrenci Edirne ve Burgaz’daki turistik noktaları yerinde görme fırsatı bulacak ve kendilerini turizm elçileri ilan edeceğiz. Bulgaristan’daki ortağımız ile hayata geçireceğimiz bu projede Edirne ve Burgaz illerindeki gönüllü turizm elçileriyle turistik değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda farkındalık yaratmış olacağız. İki ülkenin gençlerinin içinde yer alacağı bu proje ile komşuların birbirini tanımasını ve anlamasını da sağlamış olacağız.  Proje süresince Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TURSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu ile iş birliği yapacağız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1123 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu