Çorlu Gençlerbirliği'nden, Mehmet Kaya'ya Büyük Tepki
reklam
17 Nisan 2012
Çorlu Gençlerbirliği'nden, Mehmet Kaya'ya Büyük Tepki

Çorlu Gençlerbirliği'nden, Mehmet Kaya'ya Büyük Tepki

Çorlu Gençlerbirliği-Tekirdağ Spor arasındaki baraj maçının Tekirdağ’da oynanmasına ilişkin çıkan karara, Gençlerbirliği Yönetimi büyük tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Federasyon Başkanı Mehmet Kaya’nın taraflı bir tutum sergilediği ifade edildi.

Çorlu Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Tekirdağ Spor arasında oynanacak olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) baraj maçının, Tekirdağ il merkezindeki 13 Kasım Stadı’nda oynatılması yönünde çıkan karara, Çorlu Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden büyük tepki geldi. Mavi-Siyahlı Kulüp tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“12.04.2012 tarihinde Bölgesel Amatör Lig (BAL) Baraj Maçı için yapılan toplantıda; Çorlu Gençlerbirliği-Tekirdağ Spor müsabakasının, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından Tekirdağ 13 Kasım Stadı’ndaki sentetik sahada yapılacağı kararı alınmıştır. Gerçekleştirilen toplantıya; ASKF Başkanı Mehmet Kaya, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, Futbol İl Temsilcisi Zafer Ögatlar, Tekirdağ Spor Genel Kaptanı Tufan Yıldırım ve Çorlu Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Yılmaz katılmıştır. Çorlu Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Yılmaz; “Verilen kararın kesinlikle çok yanlı ve siyasi baskılar sonucunda alınan bir karar olduğunu, özellikle Federasyon Başkanı Mehmet Kaya’nın taraflı tutumu karşısında hayretler içinde kaldığını” belirtmiştir.

Mehmet Kaya, kararın gerekçesini; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından gönderilen ve bu tür müsabakaların il merkezlerinde oynanması gerektiği yönündeki yazısı olarak göstermiştir. Oysa ki aynı karar 2010-2011 sezonundaki baraj müsabakası için de geçerli olduğu halde yine bir Çorlu Gençlerbirliği-Tekirdağ Spor maçı, Edirne 25 Kasım Stadı’nda oynanmıştır ve müsabaka, centilmence tamamlanmıştır. Fakat bu durum, bu sezon ASKF Başkanı Mehmet Kaya tarafından kesinlikle gündeme getirilmemektedir. Üstelik ASKF Yönetim Kurulu’nda bulunan ASKF Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz ve Genel Sekreter Ali Çimen; ‘maçın Tekirdağ il merkezi dışında oynanması gerektiğini ama alınan kararın, tamamen Mehmet Kaya’ya ait olduğunu’ belirtmişlerdir. Bu durumda Mehmet Kaya; Tekirdağ ASKF Başkanı olarak değil de Tekirdağ Spor Kulübü Başkanı gibi hareket etmektedir. Ayrıca Tekirdağ Süper Amatör Lig’te Velimeşe Belediye Spor’un kendi sahasında oynaması gereken Tekirdağ Spor maçını güvenlik gerekçesi gösterilerek Çorlu’ya alınmıştır. Mehmet Kaya özellikle bu sezon Tekirdağ Spor’u bir tarafa diğer takımları diğer tarafa koyarak eşitlik ilkesini kesinlikle çiğnemiştir. Bu iki ‘fiyasko’ karardan sonra ASKF Başkanı ve Yönetim Kurulu, kesinlikle istifa etmelidir.

Eğer başka bir örnek vermek daha gerekirse Zonguldak Kömür Spor-Devrek Belediye Spor baraj maçı, Zonguldak’taki sahaların yetersizliği nedeniyle Zonguldak il merkezinde değil TFF’nin belirlediği üç stattan biri olan Kozlu sahasında oynatılacaktır.

Müsabakanın oynanmasına karar verilen 13 Kasım Stadı, henüz tam olarak tamamlanmış bir futbol sahası niteliğindedir. Önceki senelerdeki Çorlu Gençlerbirliği-Tekirdağ Spor maçlarının beş bin kişiye oynadığı göz önünde bulundurulursa, 479 koltuklu Tekirdağ 13 Kasım Sentetik Sahası’nın ne kadar yetersiz kalacağını söylemeye gerek yoktur.

Mehmet Kaya, alınan karar doğrultusunda ‘Çorlu Gençlerbirliği taraftarının son derece kötü bir yerden ve girişi-çıkışı çok sıkıntılı olan bir kısımdan maçı izleyebileceklerini’ belirtmiştir. Sahanın tribün harici kısımları tamamen taşlıktır. Bu durum, bir faciaya yol açabilir. Aynı zamanda söz konusu durum, Güvenlik Güçlerini de büyük bir sıkıntıya sokabilir. Bizim önerimiz ise -bu maç ille de Tekirdağ il sınırları içinde oynanacaksa-; ne Tekirdağ’da ne Çorlu’da oynanması yönündedir. TFF’nin belirlediği başka bir statta oynatılmalıdır. İki takım için de; hak eden tarafın, eşit koşullarda BAL’da yoluna devam etmesi en büyük dileğimizdir.”

Editör : Tuğberk Erdem
2860 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu