COVID-19 Salgını, Gerçekleri Ortaya Çıkardı
reklam
14 Nisan 2020
COVID-19 Salgını, Gerçekleri Ortaya Çıkardı

COVID-19 Salgını, Gerçekleri Ortaya Çıkardı

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Ural, global bir tehdit haline gelen Koronavirüs (COVID-19) pandemine ilişkin olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Global bir tehdit haline gelen Koronavirüs (COVID-19) pandemine ilişkin olarak basın açıklaması yapan Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Ural, “Tüm dünyada ve ülkemizde görülen COVID-19 salgını, bazı gerçekleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermiştir. COVID-19 ilk olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde görülmeye başladığında, Çin’in aldığı karantina önlemlerine ve Çin’e karşı Batı merkezlerinde bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Fakat Çin, halk sağlığını öne çıkaran kamucu anlayışıyla salgını durdurmuştur. Bugün ise salgının merkezi Avrupa Ülkeleri ile ABD olmuştur. Bu ülkelerdeki serbest piyasacı, bireysel çıkarcı sistem nedeni ile salgın hızla yayılmış ve kayıplar artmıştır.

Vatan Partisi’nin yıllardır söylediği toplum çıkarını bireysel çıkarın önüne koyan kamucu çözümler, Türkiye’nin mecburiyeti olmuştur. 15 Temmuz Fetöcü Darbe Girişimi ile laikliğin önemi yeniden anlaşılmıştı. Şimdi de COVID-19 salgını ile devletçiliğin önemi anlaşılacak.

Devletimizin COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında koyduğu kurallara uymamız gerekir. Hükümetin salgınla mücadele nedeni ile oluşan ekonomik kayıpların giderilmesine yönelik açıkladığı paket yetersizdir. Bu dönemde işten çıkarmaların ve ücretsiz izinlerin yasaklanması gerekir. Dükkânını açamayan esnafın kayıplarının karşılanması için de kararlar alınmalıdır.

COVID-19 kadar tehlikeli bir virüs ile daha mücadele ediyoruz. Bu virüs fitne, fesat, panik, korku, karamsarlık ve bozgunculuk yaymaktadır. Bu virüs biyolojik değil, ideolojiktir. İktidara muhalefet ile Türkiye’ye muhalefeti birbirine karıştıran çevreler, Türkiye’nin PKK ve Fetö’ye karşı mücadelesinde ve Avrasya’ya yönelmesine karşı emperyalizmin safına düşüp, emperyalistlerden medet umdukları gibi şimdi de virüsten medet ummaktadırlar.

Başta sağlık emekçilerimizin özverili mücadelesi olmak üzere, devletimizin ve milletimizin birlikteliği ile bu salgını yeneceğimize olan inancımız tamdır.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
986 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu