Marmaraereğlisi Belediyesi, Maske Üretim Atölyesi Kurdu
reklam
14 Nisan 2020
Marmaraereğlisi Belediyesi, Maske Üretim Atölyesi Kurdu

Marmaraereğlisi Belediyesi, Maske Üretim Atölyesi Kurdu

Koronavirüs (COVID-19) salgınından korunmak amacıyla kullanılan cerrahi maskelerin üretimi konusunda harekete geçen Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı, Süleymanpaşa Belediyesi’nin ardından maske üretim atölyesi kuran 2’nci belediye oldu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınından korunmak amacıyla kullanılan steril malzemelerin başında gelen cerrahi maskelerin üretimi konusunda harekete geçti. Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı ile Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi tarafından ortaklaşa olarak hayata geçirilen ve kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin malzeme eksikliği yaşamamaları adına kurulan maske üretim atölyesi, hizmet vermeye başladı. Böylece Marmaraereğlisi Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi’nin ardından maske üretim atölyesi kuran 2’nci belediye oldu.

İL GENELİNDEKİ İHTİYACI KARŞILAYACAK

Sağlık hizmetlerine yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, bu kez Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı mücadele başlattı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı ve Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi işbirliğinde kurulan maske üretim atölyesi, hizmet vermeye başladı. Maske üretim atölyesinde kullanılacak olan malzeme, araç, gereç ve maske üretim makinesi gibi tüm giderler Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından karşılanırken, üretilecek olan maskeler Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi’nde ve Tekirdağ’daki tüm devlet hastanelerinde kullanılacak. Atölye, ayrıca il genelinde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının maske ihtiyacını da karşılayacak.

BU ZORLU SÜRECİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

“Bizler Sizin İçin İşimizin Başındayız’’ sloganı ile yola çıkan ve tamamen sterilize edilmiş bir ortamda yapılan üretimi yerinde inceleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla, tüm tedbirleri alma zorunluluğumuz bulunuyor. Evlerinde kalan vatandaşlarımız, bu salgının daha fazla yayılmaması konusunda bize en büyük desteği vermiş olurlar. Halkımıza yaptığımız ‘Evinizde Kalın!’ çağrılarının yanı sıra, 7/24 görevi başında olan çalışanlarımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Bu yüzden, personel sağlığı konusunda da hassas davranıyoruz. Belediye personelimizin yanı sıra, Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi’nde bulunan her sağlık çalışanımız da bizim için çok kıymetlidir. Ayrıca yine kamu kurum ve kuruluşlarında görevinin başında olan çalışanlarımız var. İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte, değerli çalışanlarımızın malzeme eksikliği yaşamamaları adına harekete geçtik ve maske üretim atölyesi kurduk. Bu atölye, günlük olarak çalışarak hizmet verecek. Üretilen tüm maskeler, il genelinde bulunan tüm hastanelere ve kurumlara steril halde ulaştırılacak. Bu şekilde, hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın sağlığı korunmuş olacak. Vatandaşlarımız evlerinden çıkmayarak, biz çalışanlara bu şekilde yardımcı olabilirler. Üzerimizdeki büyük sorumluluğun farkında olan bizler, çalışmalarımıza bu şekilde yön veriyoruz. Yapmış olduğumuz her projede, halkımızın faydasını ön planda tutuyoruz. Bu süreçte de bizim için en önemli şey, vatandaşlarımızın sağlıklı olmasıdır. Bu zorlu zamanları, hep beraber atlatacağız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1220 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu