Tekirdağ Şehir Hastanesi, Haziran Sonu Açılacak
reklam
14 Nisan 2020
Tekirdağ Şehir Hastanesi, Haziran Sonu Açılacak

Tekirdağ Şehir Hastanesi, Haziran Sonu Açılacak

Trakya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyacak olan Tekirdağ Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, toplum sağlığı açısından büyük katkı sunacak hastanenin Haziran ayı sonunda açılacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, bu yılın Haziran ayı sonunda açılması planlanan ve kapasite bakımından Trakya’nın en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak olan Tekirdağ Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin “Pandemi Hastanesi” olarak da görev yapabilecek yapıda olduğunu belirten İl Başkanı Özcan, hastanenin, Trakya’nın merkez üssü olacak donanıma sahip olduğunu ileri sürdü.

MÜEZZİNOĞLU’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Öncelikle Şehir Hastanesi’nin Tekirdağ’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Özcan, “Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle, geçmiş dönem Sağlık Bakanlarımızdan Sayın Recep Akdağ tarafından bir proje olarak düşünülen, tasarlanan ve yapılması planlanan Şehir Hastaneleri, daha ilk duyulduğu andan bu yana muhalefet tarafından eleştiri konusu olmuştur. Yine dönemin Sağlık Bakanlarından Edirne Milletvekili Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun görev süresi içinde ülke genelinde yapılacak 16 şehir hastanesinin sözleşmeleri imzalanmış ve bir kısmı yine aynı dönemde hizmete alınmıştı. Yine o dönem projesi çizilip sözleşmeleri hazırlanan hastanelerimizden biri de Tekirdağ Şehir Hastanesi olmuştur. Bu şehir hastanesinin ihale edilmesi ve inşaatının bu aşamaya getirilmesi, bu döneme denk geldi. Hastanemizin kazandırılmasında büyük emekleri bulunan Sayın Mehmet Müezzinoğlu Bakanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ HİZMET

Şehir Hastanesi’nin açıldığı andan itibaren Tekirdağ ve Trakya bölgesinin kaliteli hizmet almasına olanak sağlayacağının altını çizen İl Başkanı Özcan, “Hastanemizin hizmet vermeye başlaması için geri sayımın devam ettiği bu süreçte, şehir hastanesinin ilimize yapılmasında büyük katkıları bulunan başta TBMM Başkanı’mız Prof. Dr. Mustafa Şentop Hoca’mız olmak üzere, Tekirdağ Milletvekilleri’miz Sayın Mustafa Yel ve Sayın Çiğdem Koncagül, Vali’miz Sayın Aziz Yıldırım ile Sağlık İl Müdürü’müz Sayın Cengiz Becerir ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Proje yatak sayılarının arttırılması, inşaat sürecinde karşılaşılan bürokratik ve fiziki her sorunun üstesinden gelinmesi noktasında mücadele veren herkesten, Allah razı olsun inşallah.  Vatandaşımıza hem iş hem aş kapısı olacak şifa yatırımı ile hemşerilerimizin sağlığını güvence altına alacağız. Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, Karayolları 18’inci Şube Şefliği ve Akfen Holding ortaklığında da hastanemizin giriş çıkış yolları çok yakında inşa edilmeye başlayacak. Bu sayede de tüm vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasına olanak sağlayacağız.” diye konuştu.

KAZANAN BİZ OLACAĞIZ!

AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi olarak şimdiden Koronavirüs pandemi sonrası olacakları planladıklarının da altını çizen Özcan, “Kazanan biz ve kardeşliğimiz olacaktır. Şu zor dönemde, ‘Pandemi Hastanesi’ olarak çalışmalarına destek olması bakımından açılacak olan şehir hastanemizin sürece olan katkısını çok önemsiyoruz. Sürekli eleştirilen şehir hastanelerinin ne kadar doğru projeler olduğunu, şu anda Koronavirüs karşısında çaresiz kalan Amerika ve Avrupa Devletleri’ne baktığımızda, daha iyi anlıyoruz. Türkiye inşallah ‘Evde Kal’ Kampanyası’na da uyarak bu zorlu süreci atlatacak ve bu imtihandan da alnının akıyla çıkacaktır. Hatta AK Parti İl Başkanlığı olarak tüm Yönetim Kurulu Üyeleri’mizden Koronavirüs Pandemi sonrasını düşünmelerini, tasarlamalarını istedik. Hem Tekirdağ hem Türkiye hem de dünya minvalinde; ekonomi, siyaset ve teknolojinin geleceğini ve şehrimizin bu geleceğe entegrasyonunu kaleme almalarını ve birer makale yazmalarını rica ettik. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Koronavirüs, bizim alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Kazanan biz ve kardeşliğimiz olacak inşallah.” dedi.

Hastane inşaatı süresinin neredeyse bittiğini belirten Özcan, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin Haziran ayı sonunda ya da Temmuz ayı başında açılacağını belirtti. 
Editör : Tuğberk Erdem
1081 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu