Süleymanpaşa Belediyesi, Sağlık Kabini Üretmeye Başladı
reklam
17 Nisan 2020
Süleymanpaşa Belediyesi, Sağlık Kabini Üretmeye Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi, Sağlık Kabini Üretmeye Başladı

Koronavirüs (COVID-19) ile mücadeleye aralıksız devam eden ve çalışmalarını yeni projeler üzerinde yoğunlaştıran Süleymanpaşa Belediyesi, görevleri gereği virüs ile en çok karşılaşma riski olan sağlık çalışanları için özel kabin üretimine başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadeleye aralıksız olarak devam ediyor. Bir yandan kamu kurumlarının içlerini düzenli olarak dezenfekte ederek çalışan sağlığını korumayı amaçlayan Süleymanpaşa Belediyesi, bir yandan da akla gelebilecek tüm dış mekânlarda önlem alıyor. Eldeki tüm imkânları seferber eden Belediye Yönetimi, salgının yayılmasının önüne geçmek için yaptığı farklı çalışmalarla da dikkat çekiyor. Yeni projeler üzerinde yoğunlaşan Süleymanpaşa Belediyesi, virüs ile en çok karşılaşma riski olan sağlık çalışanları için özel kabin üretimine başladı.

İLKLERE İMZA ATIYORLAR

Daha önce sağlık çalışanları için maske üretimine başlayan Süleymanpaşa Belediyesi, yapılan özel kabinler ile virüs taşıma olasılığı olan kişilerin sağlık çalışanlarıyla temasını sıfıra indirmeyi amaçlıyor. Hem evrak ve tahlil gibi işlemlerde çalışan görevliler hem de vatandaşlar ile ilk temas halinde olan sağlık çalışanları düşünülerek hazırlanan kabinler sayesinde, olası virüs yayılımının önüne geçilebiliyor. Projesinden malzemesine, yapımından kullanım alanlarına yerleştirilmesine kadar geçen süreçteki tüm safhalara kendi bünyesinde çözüm bulan Süleymanpaşa Belediyesi, yaptığı ayrıcalıklı çalışmalar ile ilklere imza atıyor.

YAPILAN ÇALIŞMALAR FARK YARATIYOR

Üretimine başlanan özel sağlık kabini hakkında bilgiler veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bu illet ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’mız tarafından alınan tedbirleri harfiyen uygulayıp, hem şehrimiz hem de ülkemiz adına neler yapabileceğimizi her gün düşünüp tartışıyoruz. Bu noktada ortaya farklı çalışmalar çıkararak, sürece katkı vermek istiyoruz. Sağlık kabinlerimiz de böyle bir düşüncenin eseri. Kendi atölyemizde üretimine başlayacağımız sağlık kabinlerini, hastanelerimizin hizmetine sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Salgın ortaya çıktığından beri sağlık çalışanlarımız, çok büyük riskler alarak, neredeyse tüm zamanlarını hastalarımızın iyileşmesi için harcıyorlar. Hastalıkla birebir temas halinde oldukları için de aslında en büyük riski, sağlık çalışanlarımız taşıyor. Bu riski bir nebze de olsun azaltabilmek adına yaptığımız sağlık kabini ve fark yaratan diğer çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1109 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu