Belediyenin Ürettiği El Dezenfektan Üniteleri Hizmete Giriyor
reklam
17 Nisan 2020
Belediyenin Ürettiği El Dezenfektan Üniteleri Hizmete Giriyor

Belediyenin Ürettiği El Dezenfektan Üniteleri Hizmete Giriyor

Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında halk sağlığını korumak ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla tüm imkânlarını seferber eden Ergene Belediye Başkanlığı, ilçenin çeşitli noktalarına el dezenfektan üniteleri yerleştiriyor.

Koronavirüs vakasının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren virüsle mücadele kapsamında gerekli tedbirleri alan Ergene Belediye Başkanlığı, bir yandan vatandaşları korurken bir yandan da virüs yayılımını engelleyecek çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Okullarda, ibadethanelerde, çocuk oyun parklarında, dolmuş duraklarında, cadde ve sokaklarda hijyen ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren belediye ekipleri, halk sağlığını korumak için önemli bir uygulamayı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in verdiği talimat doğrultusunda harekete geçen ekipler, semt pazarlarının giriş ve çıkışları ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı çeşitli noktalara el dezenfektan üniteleri yerleştirmeye başladı.

ÇOK SIKI TEDBİRLER ALDIK

Ergene Belediyesi’nin kendi imkânları dâhilinde yaptığı el dezenfektan ünitelerini inceleyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Koranavirüs’e karşı halkımızı korumak adına, ilçemiz genelinde adeta seferberlik ilan edildi. Virüsle mücadele kapsamında, ilk günden itibaren tedbirlerimizi aldık. Semt pazarlarımızda halkımıza koruyucu maske, eldiven, dezenfektan ve sıvı sabun dağıttık. Bundan sonra da dağıtmaya devam edeceğiz. Ülkemizde, bu uygulamayı başlatan ilk belediyelerden biriyiz.” dedi.

HALK SAĞLIĞI İÇİN 7/24 ÇALIŞIYORUZ

Yüksel, “İlçemizdeki tüm okullarda, camilerde, çocuk oyun parklarında, sağlık merkezlerinde, kurum binalarında, eczanelerde, dolmuş duraklarında, vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlarda, cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışmalarında bulunduk. Bu çalışmalarımız da aralıksız olarak devam edecek. Mahallelerimizdeki çöp konteynerlerinin yanı sıra, cadde ve sokaklarımızı da her gün ilaçlı sular ile yıkıyoruz. Kısacası Ergene Belediyesi olarak, halk sağlığı için 7/24 çalışıyoruz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1449 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu