İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Alkaya’dan, “19 Mayıs” Çıkışı
reklam
07 Haziran 2020
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Alkaya’dan, “19 Mayıs” Çıkışı

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Alkaya’dan, “19 Mayıs” Çıkışı

Hükümet temsilcilerinin, milli bayramlarda düzenlenen törenlere katılmamasının kabul edilemez olduğunu aktaran İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Milli bayramlarını kutlamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar!” dedi.

19 Mayıs tarihinin Cumhuriyet’in doğduğu tarih olduğunu kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Bu 19 Mayıs; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere yola çıkışının 101’inci yıl dönümünüdür. Hepimize kutlu olsun! 19 Mayıs, tarihimizin dönüm noktası olup, devletimizin ilk adımları atılmıştır. Aydınlık geleceğimizin bayramı olan bu gün, gençlerimize emanet edilmiştir. Her şeyin gerçekten çok güzel olacağı inancıyla 101 yıldır bu umudumuzu kaybetmedik ve gelecek mücadelemizi hep birlikte sürdürüyoruz. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ümüzün doğduğu tarihtir. Türk milleti ve gençliği, manevi olarak her 19 Mayıs’ta Ata’sıyla birlikte Bandırma Vapuru’na binerek, yaşanan zorlukları hissedip, Kurtuluş Savaşı’nı anlamaya çalışmaktadır.” dedi.

TÖRENLERE KATILMAZ OLDULAR

Hükümet temsilcilerinin törenlere katılmamasının kabul edilemez olduğunu aktaran Alkaya, “Önceleri 19 Mayıs törenleri; Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlar, şehrin büyük cadde veya meydanında yapılan gösteriler ve okunan şiirlerle doruğa ulaşırdı. Törenlere en büyük mülki amirden başlayarak tüm zevat katılır, her 19 Mayıs sonrası Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve geleceğe olan güven tazelenirdi. Fakat 2010 yılında yapılan yönetmelik değişikleriyle, adeta halkımız bu coşkudan uzaklaştırılır oldu. Çoğu zaman törenlere ilin valisi, garnizon komutanı, vali yardımcıları, ilçelerde kaymakamlar ve hükümet temsilcileri katılmaz oldu. Bunu kabul etmek mümkün değil! Böyle yasak savar gibi bir bayram kutlaması olmamalıdır. Olayı bu hale getirenleri de kınıyoruz! 19 Mayıs tarihi gençlere ve topluma aktarılması gereken milli bir kültürdür. Bu kültürü yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet’in tüm değerleri ile sonsuza dek yaşatılması, başta gençler olmak üzere hepimizin ortak sorumluluğudur.” diye konuştu.

DEĞERSİZLEŞTİRME ÇABALARINI KINIYORUZ

Milli bayramları kutlamayan milletlerin dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamayacaklarını ileri süren Alkaya, “Gördüğünüz gibi bu 19 Mayıs’ta da durum farklı değil. Yine Sayın Vali’mizden başlayarak protokolün hemen hemen hiçbiri ortada yok. Bunun anlamı Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile gençliğin bayramını değersizleştirmektir. Bu tarihi anlayamayanlar, bu tarihi önemsiz kılanlar unutmasınlar ki milli bayramları kutlamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar. Sonuç olarak bu değersizleştirme çabalarını kınıyoruz! Türk Milleti, müsterih olsun. İYİ Parti iktidarında başta TC’nin yerine konulmasından başlayarak, Türk çocuğuna andımız yasağının kaldırılması ve milli bayramların o özlediğimiz şekilde kutlanması sağlanarak, hasret sona erecektir. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Hatırlanacağı üzere Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tekirdağ’da düzenlenen çelenk sunma törenine de katılmamıştı. Konuya ilişkin olarak yerel basında çıkan haberlerin ardından, Tekirdağ Valiliği tarafından yazılı bir basın açıklaması yapılmış ve yapılan açıklamanın bir bölümünde “Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 5’inci Maddesi’nde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde ‘Atatürk anıt veya büstüne, milli eğitim müdürlüğü tarafından çelenk konulur.’ denilir. Yönetmelikte açıkça görüldüğü üzere Valilikler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmazlar.” ifadeleri yer almıştı. 
Editör : Tuğberk Erdem
1207 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu