Kurtuluşa Giden Yolda İlk Adım, Tam 101 Yıl Önce Atıldı
reklam
07 Haziran 2020
Kurtuluşa Giden Yolda İlk Adım, Tam 101 Yıl Önce Atıldı

Kurtuluşa Giden Yolda İlk Adım, Tam 101 Yıl Önce Atıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda başlayan 101’inci onur yılı programı, gün boyu gerçekleştirilen renkli organizasyonlarla devam etti.

Milli Mücadele’nin 101’inci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı, Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin İlçe Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile son buldu. Pandemi süreci sebebiyle törene katılamayan vatandaşlar, İstiklal Marşı’nı balkonlarından söyleyerek eşlik ettiler.

MİLLİ BAYRAMLAR COŞKUYLA KUTLANIYOR

Tören sonrasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyduk. Ben yaklaşık 20 aydır Çorlu’da görev yapıyorum. Kendim de şahit oluyorum, milli bayramlar Çorlu’da coşkuyla kutlanıyor. Koronavirüs belası olmasaydı, bu alan Çorlu’nun güzel insanlarıyla dolup taşacaktı. Temennim odur ki buruk olarak son kutladığımız bayramımız olsun. Önümüzdeki bayramlar daha coşkuyla kutlamak bize nasip olsun. Bu vesileyle, bundan tam 101 yıl önce Samsun’da uyanış hareketini başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum. Cumhuriyet’in kuruluşuna doğru ilerleyen ilk adım, 19 Mayıs’ta atılmış oldu. Tüm vatandaşlarımın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

RAHMET ve MİNNETLE ANIYORUM

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise konuşmasında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Ne yazık ki pandemi dolayısıyla sokaklarda, meydanlarda, parklarda bir araya gelemiyoruz. Ama biraz daha sabredeceğiz. 19 Mayıs’ın önemini, Çorlulu hemşerilerime ayrıca anlatma ihtiyacı duymuyorum. Bu uğurda can veren başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün akşama kadar 19 Mayıs coşkusunu yaşayacağız. Tur otobüsümüz ile birlikte şehrimizin caddelerini hep birlikte gezip, vatandaşlarımızın bayramını kutlayacağız.” diye konuştu.

SONUNA KADAR İNANIYORUZ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma programına katılan CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, törenin ardından parti çelenklerini Atatürk Anıtı’na bıraktılar.

Akabinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, “İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkan’ımızın da dediği gibi, ülkemizdeki gençlere bir sözümüz var. Kamu kaynaklarının israf edilmediği, yerel yönetim kaynaklarının merkezi yönetim tarafından engellenmediği, siyasi iktidarın yargının tarafsızlığını bağımsızlığını zedelemediği, kamu görevlilerinin liyakat esasına göre belirlendiği, seçimler sonrası oluşan siyasi iradenin seçim barajı suretiyle tam olarak yansıtıldığı ve çıkartılacak olan siyasi ahlak yasasıyla hem siyasetin hem de siyasetçilerin itibarının güvence altına alındığı bir Türkiye’yi hep birlikte gerçekleştirmeyi istiyoruz. CHP olarak, bu ülkenin gençlerine inanmanın, tarihten kaynaklanan bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Bu düşüncelerle vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.” dedi.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever ise, “Sevinci ve kederi aynı anda yaşadığımız bu günlerde, aynı gemide olduğumuzun bilincinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu günlerde İYİ Parti, gereksiz yere bir hedef haline getirildi. Haklı olduğumuz yerde, haksız konuma itilmeye çalışıldığımız bir süreç yaşıyoruz. Buna rağmen 19 Mayıs 1919 ruhuyla bizler, doğru bildiğimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Herkesin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

BAYRAM HAVASINI YANSITTI

Törenin ardından saatler 11.00’ı gösterdiğinde motosiklet grubu öncülüğünde ve üstü açık şehir turu otobüsü eşliğinde oluşturulan kortej ile Çorlu halkının bayramı kutlandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bayram coşkusunu yansıtan rengârenk otobüsten vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Oluşturulan rota ile tüm Çorlu’yu dolaşan Başkan Sarıkurt’un yanı sıra otobüsten vatandaşları selamlayan Coşkun Çelik Bandosu da eğlenceli konseriyle bayram kutlamasına renk kattı.

SOKAKLARDA ŞARKILAR YANKILANDI

11 ses yayın aracı saat 13.00 itibarıyla tüm cadde ve sokaklarda bayram coşkusuna renk katacak şarkılar çalarak, pandemi sebebiyle evlerinde kalan Çorlu halkına Milli Mücadele duygusu yaşattı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Havuzlar Mahallesi’nde ve Kırkova Caddesi’nde gerçekleştirilen bando konseri, dinleyicilerin keyifli zaman geçirmesini sağladı. Sokaklarda yankılanan müzik sesleri, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1154 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu