İki Büyük Dev, Tekirdağ’da Bir Araya Geldi
reklam
07 Haziran 2020
İki Büyük Dev, Tekirdağ’da Bir Araya Geldi

İki Büyük Dev, Tekirdağ’da Bir Araya Geldi

Mayıs ayı arifesinde Çanakkale Boğazı’ndan geçerek ülkemize giriş yapan ve dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan Mediterranean Shipping Company (MSC) Oscar, 22 Mayıs’ta Asyaport’a yanaştı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte, dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer alan gemiler ülkemize gelmeye başladı. İnşa edildiği 2015 yılında boyut ve taşıma kapasitesi bakımından dünyanın en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyan ve Mediterranean Shipping Company’ye ait olan MSC Oscar, 2015 yılının Temmuz ayında faaliyete başlayan Asyaport’a yanaştı.

Paris’teki Eiffel Kulesi’nden yaklaşık 100 metre daha uzun olan MSC Oscar gemisi 346 bin evin elektriğini sağlayacak 13,8 milyon adet güneş paneli, 2,4 milyon adet mikrodalga fırın, 1,15 milyon adet çamaşır makinesi ya da 2,4 milyon aracın ihtiyacını karşılayacak toplam 9,61 milyon adet lastiği tek seferde taşıyabiliyor. 400 metre boya, 59 metre genişliğe ve 20 bin TEU taşıma kapasitesine sahip olan MSC Oscar sınıfı gemiler, tam dolu olarak Türkiye’de sadece Asyaport Limanı’na yanaşabiliyor.

MSC Oscar’ın Tekirdağ’a gelmesi, ülkemizin bölgesindeki önemini ve diğer ekonomilerden farkını da bir kez daha ortaya koydu. Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasındaki kilit konumu, ülkeler arası ticarette çok önemli bir avantaj sağlıyor. MSC’nin COVID-19 salgınının etkilerini dengelemek için başlattığı “Transit Taşımanın Askıya Alınması” (SOT) Programı ile Asyaport’un bölge ticaretine sağladığı fayda daha da ortaya çıktı. Bu programda Asyaport, tüm Doğu Akdeniz ve Karadeniz için ana aktarma noktası olarak önemli bir rol oynuyor. MSC Oscar sınıfı gemiler Uzakdoğu’dan aldığı yükleri Türkiye’deki ana terminali olan Asyaport’a getirerek, müşterilerinin ihtiyacı olana kadar burada bekletiyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1019 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu