Süleymanpaşalı Engelli Vatandaşa, 35 m²’lik Konteyner Ev
reklam
07 Haziran 2020
Süleymanpaşalı Engelli Vatandaşa, 35 m²’lik Konteyner Ev

Süleymanpaşalı Engelli Vatandaşa, 35 m²’lik Konteyner Ev

Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden Süleymanpaşa Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve yıkılmak üzere olan bir evde yaşayan yaşlı vatandaşa konteyner konut tahsis etti.

Süleymanpaşa Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa konteyner ev tahsis etti. Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve yıkılmak üzere olan harabe benzeri bir evde yaşam mücadelesi veren engelli vatandaşın evi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Yüzde 60 fiziksel engelli olan vatandaşın yaşadığı kerpiç evin yerine 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan yaklaşık 35 metrekarelik bir yaşam alanına sahip konteyner ev yerleştirildi. Arsanın tamamen temizlenmesi, yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi ile birlikte evin tüm tesisat bağlantıları da yapılarak vatandaşa teslim edildi. Evi oturulacak durumda olmayan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan projenin süreceği ifade edilirken, söz konusu konteynerlerden şimdilik 4 adet üretildiği belirtildi.

Süleymanpaşa’da yaşayan her vatandaşın yardımına koşmayı görev bildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Barbaros’ta, engelli bir vatandaşımızın yaşanmaz durumdaki evini kaldırıp yerine her ihtiyacını kolayca giderebileceği modern bir konut yerleştirdik. Bizler, 7’den 70’e her vatandaşımıza hizmet etme sevdasıyla yola çıktık. İhtiyaç duyan her vatandaşımızın yardımına koşmayı görev bildik. Bu anlayışla gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim için bir hayır duası, en büyük motivasyon kaynağıdır.” açıklamasında bulundu.
Editör : Tuğberk Erdem
1194 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu