CHP Sözcüsü Öztrak: “Ülke, Trol Aklıyla Yönetiliyor!”
reklam
08 Haziran 2020
CHP Sözcüsü Öztrak: “Ülke, Trol Aklıyla Yönetiliyor!”

CHP Sözcüsü Öztrak: “Ülke, Trol Aklıyla Yönetiliyor!”

Ülkenin devlet aklıyla değil de trol aklıyla yönetildiğini ileri süren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yalanları doğru gibi anlatan trol operasyonlarının ardından sosyal medyada ve besleme basında bilinçli bir linç kampanyası başlatıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken Genel Merkez’de basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak. “Dün İdlib’de görev yapan gencecik bir Mehmetçiğimizi, Piyade Teğmen Canberk Tatar’ı kahpe bir tuzakta şehit verdik. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yine dün 27 Mayıs Darbesi’nin 60’ıncı yılıydı. Biz; padişahlığı yıkan, emperyalistleri ülkesinden kovan ve sonunda da ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyen bir mazinin sahipleriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, millet iradesi üzerinde askeri, sivil hiçbir darbecinin vesayetini kabul etmeyiz. Bu vesileyle 59 yıl önce kaybettiğimiz Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu ve Hasan Polatkan’ı bir defa daha rahmetle anıyoruz.” dedi.

SARAY, VATANDAŞLA ALAY EDİYOR

Öztrak, “Geçtiğimiz hafta ‘11 Ayın Sultanı’ Ramazan ayını uğurladık. Ramazan Bayramı sonrası ilk Merkez Yönetim Kurulu toplantımızı da bugün yaptık. Salgın nedeniyle, Ramazan Bayramı’mız bu sene buruk geçti. Bayramda ve Ramazan ayında, Saray Hükümeti’nin yaptıkları da, yapmadıkları da milletin burukluğuna burukluk kattı. Milletine 5 maskeyi dahi bedava dağıtamayan kifayetsiz Saray Hükümeti, bir taraftan millete ‘Evden çıkma!’ dediği bayramda, köprüleri bedava yaptı. Ondan sonra da ‘Evden çıkıp köprüden geçene, 3 bin 150 lira ceza keserim.’ dedi. Vatandaşla adeta alay etti. Bu arada, gerçek bayram ikramını da her zaman olduğu gibi vatandaşa değil, yandaşa yaptı. Köprüden geçmeyen millete Hazine kasasından, yani milletin kesesinden, sokağa çıkma yasağında dahi yandaşlara dolarla geçiş ücretini tıkır tıkır ödetti. İşte Türkiye böyle yönetiliyor. Bayramın ilk gününde vatandaşın alıp sattığı döviz ve altından aldığı vergileri 5 kat artırdı. Ama holdinglerden ve holding patronlarına ‘Sizden bu vergiyi almayacağım’ demeyi de unutmadı. Sözün özü, yük yine milletin sırtına bindi.” diye konuştu.

BU GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Bayramda Tekirdağ Çorlu’dan, Edirne’den, İstanbul’dan ve Adana’dan, kamu görevlilerinin vatandaşa uyguladığı aşırı şiddete ilişkin kabul edilemez görüntüler de gördük. Kuşkusuz polislerimiz, güvenlik güçlerimiz bu salgın döneminde, çok zor şartlar altında fedakârca görev yapıyorlar. Hepsine de minnet borcumuz var. Ancak, vatandaşa sebepsiz yere şiddet uygulanmasını, hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Bunların görevi milletimizi korumaktır, milletimizi dövmek değildir. Emniyet güçlerimizi yöneten Saray, bu görüntüleri ciddi bir değerlendirmeden geçirmelidir. Bu değerlendirme sonucunda, tüm bunların arkasındaki gerçek sebebin, Saray’ın milleti ayrıştıran, kutuplaştıran dili olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır.” dedi.

MAFYA TİPİ TROL SİYASETİ

Öztrak, “Ülkemiz devlet aklıyla değil, maalesef trol aklıyla yönetiliyor. Bir daha tekrarlıyorum: Ülkemiz devlet aklıyla değil, maalesef trol aklıyla yönetiliyor. Bir olay oluyor. Önce troller yalanı doğru gibi anlatan operasyonuna başlıyor. Sosyal medyada, besleme basında linç kampanyaları başlatılıyor. Trollerin hazırladığı bu ucuz zemin üzerinde, Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı, doğruluyor ve muhalefet partileri ile mensuplarını hedef gösteriyor. Kolluk kuvvetleri Saray’ın sözlerini emir kabul ediyor. Yandaş yargı ‘Kamuoyu tepkisi var!’ diye suç uyduruyor. Hedef gösterilenler tutuklanıyor. Bunun da adına ‘hukuk’, ‘adalet’, ‘siyaset’ ve ‘dava’ diyorlar. Biz yapılanın adını doğru koyalım, bunun adı ‘mafya tipi trol siyaseti’dir. Amaç da otoriter rejimin konsolidasyonu ve millet iradesinin üzerine trol vesayeti getirmektir. Bu tehlikeli siyaset, uzunca bir süredir partimizi hedef alıyor. Adana ve İzmir’de genç partililerimiz bu mafyatik operasyonların hedefine kondu. Adana’da Vefa Sosyal Destek Grupları’na yardım eden Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı’mız, soru sordu diye önce Kaymakam’ın korumaları tarafından silahla tehdit edildi, akabinde tutuklandı. Ama sonra mahkemede serbest bırakıldı. Ardından çocuğun üstüne trol sürüleri salındı, Saray tarafından terörist ilan edildi. Kendisini serbest bırakan mahkeme her ne hikmetse bu defa tutukladı. Sonra yine Saray’dan yükselen ‘Ey CHP!’ naraları…” diye konuştu.

KRİZ, EKONOMİK BUHRANA DÖNÜŞTÜ

Yaptığı açıklamalara devam eden Öztrak, “Koronavirüs salgını ülkemizin kapısını çaldığında, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; tutarlı, belirsizlikleri ortadan kaldıracak, ufuk verecek yeni bir ekonomik program ve bütçe ihtiyacına derhal dikkat çektik. Sayın Genel Başkan’ımız ve bizler, böyle bir program için öneri üstüne öneri getirdik. Ekonomimizin üretim ve istihdam imkânları daha fazla yok olmasın, milyonlarca yoksulumuza yeni yoksullar eklenmesin diye uğraştık durduk. Şimdi kaygılarımızda maalesef haklı olduğumuz ortaya çıkmaya başladı. Ülkenin 2 yıldır içinde olduğu ekonomik kriz, bir ekonomik buhrana dönüştü. 252 bin 690 işletme, salgın nedeniyle durdu. Salgının sadece 15 günlük etkisiyle işgücü piyasası dışındaki yurttaşlarımızın sayısı 2 milyon 120 bin kişi arttı. Yine kaybettiğimiz işgücü ise 1 milyon 100 bine ulaştı. Gerçek işsizlerimizin sayısı 9 milyonu aştı. Bu ülkede buhrandan hemen önce 16 milyon 888 bin yurttaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyordu. Düşük gelirli, kayıt dışı çalışan, uzun süredir işsiz olan ve eğitim düzeyi lise veya altında olan yurttaşlarımız, bu buhranda en ağır hasarı alacak. Ve bunun sonucunda da Türkiye’de zaten kötü olan servet, gelir, kazanç ve tüketim eşitsizlikleri daha da artacak.” dedi.

VERİLEN TEŞVİKLERDE SON SIRALARDAYIZ

Öztrak, “İşte biz bunun için, ‘Borç yükü altında ezilen ailelerimizi daha fazla borçlandırmayın!’ diye bas bas bağırdık. Sosyal devleti, sosyal destek ağlarını güçlendirin ve özellikle ‘Aile Destekleri Sigortası’nı hemen çıkarın!’ dedik. ‘Toplumun kırılgan kesimlerine mutlaka karşılıksız gelir desteği verin!’ dedik. Vere vere, 5,5 milyon aileye biner lira verebildiler. O da her ay değil, bu yıl için bir defa. Yani toplam 5,5 milyar lira. ‘Bu sene turizm ve ihracat gelirlerimiz düşerken, dolar 7 liralara dayanmışken, şirketlerimiz zaten Meksika şirketlerinden sonra dünyada en fazla dolarla borçlanmış şirketlerken, esnafımız, çiftçimiz borca batmışken bunlara yeni borçlar vererek çarkları döndüremezsiniz!’ dedik. Bakın, Boğaziçi Üniversitesi’nde değerli bilim insanlarımız, uluslararası bir çalışma nedeniyle ‘Salgında Ekonomik Teşvik Endeksi’ hazırlamışlar. Buna göre Türkiye bu endekste, verdiği ekonomik teşviklerle dünyadaki 168 ülke içinde 127’nci sırada yer alabildi. Yine verilen mali teşviklerde, milli gelire oranla, G-20 ekonomileri içinde sondan 5’inci olabildik.” diye konuştu.

DESTEK AÇIĞINI BELEDİYELERİMİZ KAPATIYOR

Açıklamalarına devam eden Öztrak, “Söylüyoruz, Saray’ın gözü artık kendisinden başka kimseyi görmez oldu. Bu zor günlerde milletimizi bir başına ve desteksiz bıraktılar. Milletimiz, tertemiz dayanışma duygularını bizim belediyelerimizde buldu, bizim belediyelerimizde gördü. Sosyal destek açığını, bizim belediyelerimiz kapatmaya uğraşıyor. Ama Saray bunu da hazmedemiyor. Belediyelerimizin elini, kolunu bağlamak için elinden ne geliyorsa yapıyor. İstanbul’da Belediyemiz, ‘Sosyal yardım taleplerine hızla cevap verebilmek için, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın beyanı esas kabul edilsin.’ diyerek, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir teklif getiriyor. Bu teklif AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından reddediliyor. Şu salgında bile belediyemizin vatandaşlara yardım yapmasını engellemek için olmayacak işler oluyor. ‘Millete hizmetkâr olmaya geldik’ diyenler, şimdi milletin sözüne güvenmiyor. ‘İllaki belediyeden yardım isteyen her eve, incelemeye gidilsin’ diyor. Sayın Erdoğan, 1994’te yüzde 25 ile belediye başkanı seçildiğinizde Belediye Meclisi’nde sizin de çoğunluğunuz yoktu. O Belediye Meclisi’nin üyeleri sizin elinizi kolunuzu bağlamadı. Aksine milletin hizmetinin önünü kesmemek için size yardımcı oldu. Şimdi siz, size yapılmayanı, başkalarına yapıyorsunuz.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1298 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu