Başkan Yüksel'den, Kepenk Açan Esnafa İlk Gün Ziyareti
reklam
10 Haziran 2020
Başkan Yüksel'den, Kepenk Açan Esnafa İlk Gün Ziyareti

Başkan Yüksel'den, Kepenk Açan Esnafa İlk Gün Ziyareti

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili tedbirlerin kademeli olarak azaltılması kararı sonrasında başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında kepenk açan esnafa hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yeni süreçte hayatın normal akışına dönebilmesi için hem devlet hem de millet olarak büyük özverilerle mücadele edildiğinin altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, özellikle aylarca dükkânını kapatmak zorunda kalan küçük esnafın süreçten çok olumsuz etkilendiğini söyledi. Küçük esnafın taleplerini de dinleyen Başkan Yüksel, yeni dönemde belediye olarak esnafın yanında oldukları mesajını verdi.

TALEP VE BEKLENTİLERİ DİNLEDİ

Ziyaretlerde aylar sonra kepenk açan esnafın talep ve beklentilerini dinleyen Yüksel, sokağa çıkma kısıtlamalarının belirli yaş grupları dışında sona erdirilmesi ile birlikte ticari hayatın da yavaş yavaş normale döneceğini belirtti. Ramazan Bayramı öncesi yerel işletmelere 2 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirerek destek verdiklerini hatırlatan Yüksel, yeni dönemde esnafın güçlenmesi için belediye olarak gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

ZAMANLA, KAYIPLARIMIZI TELAFİ EDECEĞİZ

Özellikle sosyal ortamlara sahip olan kahvehane, çay bahçesi, kafe ve restoran gibi işletmelerin çok uzun süre kapalı kalmaktan dolayı çok daha zor bir dönem geçirdiklerinin farkında olduklarını belirten Yüksel, “Fiziksel olarak bir arada olduğumuz kafeterya ve çay bahçesi gibi yerler, yeni normalleşme süreci kapsamında açıldı. Süreç ilerledikçe, kayıplarımızı telafi edeceğiz. Bu zorlu süreci, hep birlikte geride bırakıyoruz. Önümüzdeki dönem, nispeten daha kolay olacak. Bu duygu ve düşüncelerle kepenklerini açan tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum.” dedi.

Salgın süreci boyunca başarıyla sürdürülen mücadele çalışmalarının olumlu sonuçlarının görülmeye başladığının da altını çizen Yüksel, salgına karşı gevşeme lüksünün olmadığını ve normalleşme sürecinde de tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1269 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu