Ergene Belediye Başkanlığı, Sıfır Atık Belgesi Aldı
reklam
10 Haziran 2020
Ergene Belediye Başkanlığı, Sıfır Atık Belgesi Aldı

Ergene Belediye Başkanlığı, Sıfır Atık Belgesi Aldı

12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce gerekli şartları sağlayan ve Sıfır Atık Sistemi’ni kuran Ergene Belediye Başkanlığı, “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce gerekli tüm şartları sağlayarak kurumuna Sıfır Atık Sistemi’ni kuran Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, her hizmet binası için “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Çevreyi ve doğayı korumak için çalıştıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ülke genelinde başlattığı projeye, Ergene Belediyesi olarak Sıfır Atık Yönetim Sistemi’mizi kurarak başvurduk. Sıfır Atık Projesi konusunda hayata geçirdiğimiz proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Proje kapsamında atıklar kaynağından ayrıştırılarak daha verimli bir şekilde kullanılacak ve hem çevremize hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Ergene’mizi daha iyi bir geleceğe taşımak, geleceğe daha yeşil bir çevre bırakmak için yaptığımız çalışmaları, tüm hızımızla sürdüreceğiz.” dedi.

Yüksel, “Çevreci Belediyeler arasında yer alan Ergene Belediyemiz, çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1039 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu