Temizlik Çalışmalarına, Asyaport’tan Önemli Katkı
reklam
10 Haziran 2020
Temizlik Çalışmalarına, Asyaport’tan Önemli Katkı

Temizlik Çalışmalarına, Asyaport’tan Önemli Katkı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi denizleri, sokak ve caddeleri ile daha temiz bir Tekirdağ için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Asyaport Limanı tarafından bağışlanan deniz süpürgesi, yapılan çalışmalara önemli bir ivme kazandırıyor.

Asyaport Limanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan temizlik çalışmalarına destek veriyor. Asyaport tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağışlanan deniz yüzeyi temizleme aracı (deniz süpürgesi), çalışmalara önemli bir ivme kazandırıyor.

Tekne hareket halindeyken çöplerin üzerine yüzdürülerek, deniz yüzeyindeki çöplerin hazneye hapsedilmesi prensibi ile çalışan deniz süpürgesi, bu şekilde 1 günde 6,5 saatlik çalışma ile bin kilogram çöp toplayabiliyor.

Tekirdağ’ın hem Karadeniz hem de Marmara Denizi’ne kıyısı olan önemli bir şehir olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, kurulduğumuz 2014 yılından bu yana kıyı ve denizlerimizin temizliğine büyük önem verdik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, plajlarımızı Mavi Bayrak kazandırdık. Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer tarafından belediyemize bağışlanan deniz süpürgesinin, deniz temizleme çalışmalarımıza önemli katkısı olacaktır. Ben bu önemli bağışı için Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı değerli arkadaşım Ahmet Soyuer’e teşekkür ederim.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1330 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu