Belediye Başkanı Sarıkurt, Çevre Günü’nde Pedal Bastı
reklam
10 Haziran 2020
Belediye Başkanı Sarıkurt, Çevre Günü’nde Pedal Bastı

Belediye Başkanı Sarıkurt, Çevre Günü’nde Pedal Bastı

Çorlu Belediyesi, 05 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlenen etkinlik ile kutladı. Etkinliğe bisikletiyle katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Temiz çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda, hepimize sorumluluk düşüyor.” dedi.

Çorlu Belediyesi, 05 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği etkinlik ile vatandaşların beğenisini topladı. Zaman zaman işe gelip giderken bisiklet ile ulaşım yolunu tercih eden Başkan Sarıkurt, bu kez Dünya Çevre Günü için pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’na bisikletleriyle gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, Belediye Meclis Üyeleri Öner Tekin ve Cüneyt Ergün ile bisikletsever belediye personeli, belirlenen güzergâhta sürüş yaparak etkinlik alanına geldiler.

Etkinlikte, basın mensuplarına hitaben konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “05 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre kirliliğine dikkat çekmek için arkadaşlarımızla pedal çevirdik. Belediyeye, bisiklet sürerek geldik. Sanayi kenti Çorlu’muzda, çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanayi atıklarının kirlettiği nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep tetikte olmalıyız ve kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. O yüzden çevre ile ilgili bu önemli günler, kentimizde bir farkındalık yaratmak adına değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Gelin, hep birlikte bu fırsatları değerlendirelim. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur’. Atatürk’ün sözünü örnek alalım ve doğamızı korumak için hepimiz daha fazla özen gösterelim.” diye konuştu.

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. Etkinlik ile ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a teşekkür eden vatandaşlar, “Başkanımızın hediye ettiği fidanları, bahçemize dikeceğiz. Hem bugünün hem de Belediye Başkanı’mız Ahmet Sarıkurt’un hatırası olacaklar.” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
Editör : Tuğberk Erdem
1415 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu