Orion Alışveriş Merkezi'nde, Yüzde 100 Temiz Hava
reklam
10 Haziran 2020
Orion Alışveriş Merkezi'nde, Yüzde 100 Temiz Hava

Orion Alışveriş Merkezi'nde, Yüzde 100 Temiz Hava

Hem çalışanlarının hem ziyaretçilerinin sağlığı için en üst seviyede önlemler alan Orion AVM, bir yandan ziyaretçilerinin ve çalışanlarının ateş ölçümlerini yaparken diğer yandan da uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor.

Orion Alışveriş Merkezi (AVM), hem çalışanlarının hem ziyaretçilerinin sağlığı için en üst seviyede önlemlerle hizmet veriyor. Girişlerde ziyaretçiler ve çalışanlar ateş ölçümü yapılarak ve uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirilerek içeri alınırken, içeride de sıkı hijyen protokolleri uygulanıyor.

Son günlerde özellikle klimalar konusunda medyada yer alan haberler üzerine Orion AVM Teknik Müdürü Elektrik Elektronik Mühendisi Nurettin Dilber tarafından, Orion’un havalandırma sistemleriyle ilgili detaylı açıklama yapıldı. AVM içerisinde yüzde 100 temiz havayla iklimlendirme yapıldığını vurgulayan Nurettin Dilber, “Alışveriş merkezi içerisine hava sağlayan tüm klima santrallerimiz, yüzde 100 temiz hava ile çalışmaktadır. Asla karışım hava kullanmıyoruz. İç ortamdaki hava emilerek direkt dışarı atılıyor, dışarıdan alınan temiz hava ise iç ortama veriliyor. Üstelik dışarıdan aldığımız temiz hava, klima santrali içerisinde filtrasyondan geçtikten sonra UVC ışınıyla da dezenfekte edilmektedir. Klima santrali temiz hava üfleme girişlerinde sürekli çalışan 255 nanometre dalga boyunda UVC ışını sayesinde bakteri ve virüslere karşı hijyen sağlanmaktadır. Dış ortamdaki temiz havayı hijyenik temizliğini de sağlayarak AVM içerisine veriyoruz. ” dedi.

Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle Orion’da Ocak ayından beri, daha Türkiye’de vaka görülmeden hijyen uygulamaları yaptıklarını, temizlik periyotlarını sıklaştırdıklarını hatırlatan Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan ise, “Türkiye’de vaka görülmesinin ertesi günü, nano gümüş iyon teknolojisi ile alışveriş merkezlerimizin dezenfeksiyonunu sağladık. Mayıs ayında ise kendi ULV-50 cihazımızı aldık ve periyodik olarak gümüş iyonla temizliğe devam ediyoruz. Her gece UVC ışını uygulaması yapıyoruz. Gün içerisinde de sık periyotlarla kimyasal dezenfektanlar kullanılarak temizlik devam ediyor. Bu temizlik işlemleri ortak alanlar, WC’ler, asansörler, bankamatikler, kısaca her alanda yapılıyor. Ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak, bizim için birinci öncelikli. Bu nedenle gerek dezenfeksiyon olsun, gerek havalandırma sistemlerinin çalışma şekli, maliyet değil insan sağlığı odaklı prosedürler uyguluyoruz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1468 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu