Açık Hava Sineması Kırsal Mahallelere Taşınıyor
reklam
12 Ağustos 2020
Açık Hava Sineması Kırsal Mahallelere Taşınıyor

Açık Hava Sineması Kırsal Mahallelere Taşınıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Açık Hava Sineması etkinliğini kırsal mahallelere taşımaya başladı. Etkinlik kapsamında Karacakılavuz Mahallesi’nde çocuklara yönelik “İksir-Dedemin Sırrı” isimli yerli animasyon film gösterimi yapıldı.

Her yaz Süleymanpaşa sahilinde gerçekleştirilen Açık Hava Sineması etkinliği, Koronavirüs salgını nedeniyle Arabalı Açık Hava Sineması şeklinde güncellenerek sürdürülürken, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez kırsal mahalleler de etkinlik kapsamına alındı. Kırsal mahallelerde sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen Açık Hava Sineması etkinliğinde, seyircilere maske dağıtımı, dezenfektan hizmeti ve patlamış mısır ikramı yapılıyor.

Etkinlik kapsamında ilk gösterim 19 Haziran 2020 Cuma gecesi Ferhadanlı Mahallesi’nde organize edilmesine rağmen son anda bastıran şiddetli yağmur nedeniyle etkinlik ileri bir tarihe ertelendi. Etkinliğin 2’nci durağı olan Karacakılavuz Mahallesi’nde 20 Haziran Cumartesi akşamı çocuklar için “İksir-Dedemin Sırrı” isimli animasyon filminin gösterimi yapıldı. Karacakılavuzlu çocuklar, açık havada film izlemenin keyfini çıkarırken, aileler de Açık Hava Sineması etkinliğine ilgi gösterdi.

Karacakılavuz İlkokulu bahçesinde gösterimi yapılan filmi izlemeye gelen çocuklara ve ailelerine maske dağıtılmasının yanı sıra oturma alanları sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ayarlandı ve çocuklara da patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilerek seyir zevki tatlandırıldı. Açık Hava Sineması etkinliğinin, farklı kırsal mahallelerde devam edeceği ifade edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
911 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu