Prof. Dr. Üstün Dökmen, Çorlu'da Seminer Verdi
reklam
19 Nisan 2012
Prof. Dr. Üstün Dökmen, Çorlu'da Seminer Verdi

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Çorlu'da Seminer Verdi

Küçük Şeyler Anaokulu tarafından düzenlenen “Çocukla Çocuk Olmamak” adlı eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Prof. Dr. Üstün Dökmen, çocuk eğitimine ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen; “Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademesi’nin şu anda 3 tane markası var; Psikoloji Dünyası, Küçük Şeyler Anaokulu ve Yönder Koleji. Ben Akademi’ye sadece ismimi verip, diğer işlerime bakıyor değilim. Akademi’ye bağlı bütün markalar, bizim denetimimiz ve güvencemiz altındadır. Okullarımız haberli-habersiz her an denetlenmektedir ve siz velilerimiz tarafından da denetlenebilir. Tüm okullarımızda standart eğitim verilmektedir. Bizim okullarımız şeffaftır. Bizim eğitim standartlarımıza uymayan okul tespit edildiğinde en fazla 2 kere uyarır, herhangi bir değişiklik yapılmadığını görürsek üçüncü de okulu kapatırız. Eğer bizim tabelamız okulda asılı ise orada tüm işler yolundadır ve kaliteli hizmet sunulmaktadır” dedi.

Kişisel gelişim kitaplarının yanında roman da okuyun

Kitap okumanın önemini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Üstün Dökmen; “Özgüveni yüksek, ruh sağlığı yerinde, çalışkan ve yaratıcılığı yüksek olan çocuklar yetiştirmek için, millet olarak çok fazla kitap okumamız gerekir. Sadece kişisel gelişim kitaplarının okunması, bu konuda yeterli olmayacaktır. Roman, hikâye vb. kitapların okunması da büyük önem arz etmekle birlikte, zihnin muhakeme yeteneğinin gelişmesine azımsanmayacak katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Çocuğa hazır bilgi vermek, yaratıcılığını öldürüyor

“Biz Küçük Şeyler Anaokulları’nda, her yönden gelişen ve üreten çocuklar yetiştiriyoruz” diyen Prof. Dr. Dökmen, sözlerini; “Çocuklarımızın yaratıcılığının ve özgüveninin yüksek olmasını istiyorsak, onlara seçme hakkını vermemiz gerekir. Önceden öğrenilmiş ve tecrübe edilmiş bilgilerin çocuğa hazır bilgi olarak verilmesi, çocukta yaratıcılığı öldürür. Çocuk için tehlikeli olmayacak konularda tercih yapmasını sağlamamız, çocuğun kendisine olan öz güvenini de artırır” diyerek tamamladı.

İlişkilerimiz, sadece bir isim ortaklığından ibaret değil

Küçük Şeyler Anaokulu Kurucu Müdürü ve Psikolojik Danışman Mustafa Doğan ise yaptığı konuşmada, eğitim sistemleri içerisinde çocuğun yararına olmayan hiçbir unsurun barındırılmadığını, tüm etkinliklerin ve faaliyetlerin çocukların gelişim özelliklerine göre akademinin uzman kişileri tarafından hazırlanıp okulda uygulandığını söyledi. Akademi ile ilişkilerinin sadece bir isim ortaklığından ibaret olmadığını ifade eden Doğan, yöneticilerin, okul psikoloğunun ve tüm öğretmenlerin bilgilerinin tazelenmesi ve eğitimde yeni buluşlar gerçekleştirmesi için Üstün Dökmen Eğitim Akademisi’nin uzmanları tarafından eğitime tabi tutulduğunu da sözlerine ekledi.

Çocuklarımızın, geliştirilmesi gereken yönlerini destekliyoruz

Küçük Şeyler Anaokulu Kurucu Müdürü Mustafa Doğan; “Okulumuzda verilen psikolojik hizmetlerle, öğrencilerin; sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimleri izlenir ve değerlendirilir. Rehberlik çalışmaları yapılırken, öğrencilerin bireysel farklılıklarına önem verilir ve saygı duyulur. Öğrenciler, objektif bir şekilde değerlendirilir ve bilimsel bir yol izlenerek yönlendirmelerde bulunulur. Türkiye’de sadece okullarımızda uygulanan TIMI (Teele Inventory of Multiple Intelligences-Çoklu Zekâ Yetenek Alanlarını Belirleme) testi ile öğrencilerimizin yetenek-zekâ alanlarını belirleyip, geliştirilmesi gereken yönlerini destekliyoruz” dedi.

Çocuk eğitimine dair birçok konuda can alıcı konulara değinen Dökmen, verdiği bilgiler ve örneklerle katılımcılara keyifli bir eğitim verdi. Yaklaşık olarak 2 saat boyunca süren seminer sonunda, sevenleri Dökmen’e kitap imzalattı ve fotoğraf çektirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
3306 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu