Atatürk Evi’ndeki Çalışmalar, Yeniden Başladı
reklam
12 Ağustos 2020
Atatürk Evi’ndeki Çalışmalar, Yeniden Başladı

Atatürk Evi’ndeki Çalışmalar, Yeniden Başladı

Temeli 10 Kasım 2019 tarihinde atılan ve kaba inşaatının 8 ay gibi bir süre alması nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelen Atatürk Evi’ndeki çalışmalar yeniden başladı. Vatandaşlar, 3 kattan oluşan yapının bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak adına Çorlu Belediyesi tarafından 10 Kasım 2019 tarihinde yapımına başlanan ve pandemi süreci nedeniyle yapımına bir süre ara verilen Atatürk Evi’ndeki inşaat çalışmaları yeniden start aldı. Giriş katıyla birlikte 3 kattan oluşan ve kaba inşaatının 8 ay gibi bir süre alması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Atatürk Evi’nde incelemelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ata’mızın hatırasını yaşatacak bu projeyi hayata geçiriyor olmaktan çok mutluyuz.” diye konuştu. Sarıkurt’un, projenin ne zaman tamamlanacağı yönünde herhangi bir tarih belirtmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Sarıkurt ve ekibi, kaba inşaatı biten Atatürk Evi’nde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yaptığı açıklamada Atatürk Evi’ne bağış yapan kuruluşlar ve vatandaşlara teşekkür eden Sarıkurt, “Atatürk Evi’mizin inşaatını üstlenen Zeki Yapı başta olmak üzere; YTONG, Kaptan Demir Çelik End. ve Tic. AŞ, Atılım Beton, KUR & SMS İnşaat AŞ, Akgün Beton, İdriz Ticaret, Çimbeton AŞ, Maköz İnşaat ve Emlak Ticaret Ltd. Şti., Yağmur Fidancılık, Gür Beton, Profel Mühendislik, Legend Teknoloji Hizmetleri, Rien Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti., Sinba İnşaat ve Redline Işık Ses Sistemleri’ne, yapmış oldukları ayni yardımlar için çok teşekkür ederim. Ayrıca maddi yardımda bulunarak bağış yapan Çorlu Kent Konseyi / Çorlu Zonguldaklılar Derneği’ne, Çorlu Halk Tiyatrosu’na, İpektül ve Konfeksiyon San. A.Ş.’ye, Çorlu Bahçeşehir Koleji’ne, Çorlu Cem Vakfı’na, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne, Çorlu Müzik Derneği’ne ve destekte bulunan yüzlerce yardımsever vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Sarıkurt, “Atatürk Evi Projesi’ne başladığımızda, ‘Çorlu Ata’sı için tek yürek olacak.’ demiştik. Projemizi ayni ve nakdî yardımlarla destekleyen, Atatürk’ün doğduğu evi kentimizde görebilecek olmanın sevinciyle arayan soran, heyecanımıza ortak olan, bizleri cesaretlendiren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Kentimiz için, Ata’mız için tek yüreğiz…” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
945 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu