Bir Belediye Tarafından Hayata Geçirilen, En Büyük Arıcılık Projesi
reklam
12 Ağustos 2020
Bir Belediye Tarafından Hayata Geçirilen, En Büyük Arıcılık Projesi

Bir Belediye Tarafından Hayata Geçirilen, En Büyük Arıcılık Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” kapsamında, Süleymanpaşa İlçesi’nde faaliyet gösteren üreticiler için kovan dağıtım töreni düzenlendi.

Ülke genelinde, arıcılık konusunda günümüze kadar ‘bir belediye tarafından uygulamaya konulan en büyük proje’ olma özelliğini taşıyan ve ‘tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi’ amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB) tarafından uygulamaya konulan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, Süleymanpaşa İlçesi’nde faaliyet gösteren üreticilere yönelik arı kovanı dağıtım töreni düzenlendi.

TARIMSAL DESTEĞİN MERKEZİ

Süleymanpaşa İlçesi Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleştirilen kovan dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan; Türkiye’de, bu ölçekte arı kovanı dağıtım projesi gerçekleştirilen tek büyükşehir olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

5 VİZYONDAN 1 TANESİ

Aslan’ın ardından kürsüye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Tarım alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve çiftçiler için değerli yatırımlara imza attıklarını belirten TBB Başkanı Albayrak, “Tekirdağ, tarım konusunda çok önemli bir yere sahip. Tarım ve hayvancılık, Tekirdağ’ın 5 vizyonundan bir tanesidir. Güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve çevreye duyarlı, kentleşme çalışmalarını tamamlamış, mutlu ve yaşanabilir bir Tekirdağ için çalışıyoruz. Tarım ve hayvancılık, burada özel bir önem arz ediyor.” dedi.

BİN 138 ÜRETİCİYE 22 BİN 293 KOVAN

Albayrak, “Tekirdağ genelinde arıcılığı geliştirmek ve kovan sayısını artırmak amacıyla, kovan dağıtımlarına devam ediyoruz. Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 33’ü Tekirdağ’da üretiliyor, kanolanın ise yüzde 65’i. Bölgemizde, buğdaydan sonra en yoğun şekilde tarımı yapılan ürün ayçiçeğidir. Ayçiçeği bitkisinin gerek nektar gerek polen olarak arıcılar için çok uygun bir bitki olması nedeniyle bölgemiz, bal üretimine çok uygundur. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya özel önem verdik ve arı kovanı dağıtım projemizi başlattık. Bu proje kapsamında, il genelindeki bin 138 üreticiye, 22 bin 293 adet kovan dağıtımı yapmış olacağız. Yaptığımız bütün hizmetlerin sahibi, bizi bu göreve layık gören halkımızdır. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemizin ve bu kapsamda dağıttığımız kovanların, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ALBAYRAK ve EKİBİNE TEBRİK

Daha sonra kürsüye gelen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal alanda çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi’nin de oldukça önemli bir proje olduğunu vurguladı. Göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibini kutlayan Tekirdağ Milletvekili Aygun, gerçekleştirilecek olan arı kovanı dağıtımının tüm üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

PROJENİN SONUNA GELİNİYOR

Konuşmaların ardından arı kovanı dağıtımı gerçekleştirildi. Arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve arıcılığa teşvik etmek amacıyla Süleymanpaşa İlçesi’nde faaliyet gösteren 141 üreticiye, bu yıl toplamda 788 adet kovan dağıtımı yapılacak. 2015’ten bu yana, bu törende dağıtılan 788 adet kovan ile birlikte, 282 üreticiye toplamda 5 bin 602 adet kovan dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak. Böylelikle Süleymanpaşa İlçesi’nde 282 arı yetiştiricisi, 30 kovana ulaşarak “Yeterli Büyüklükte İşletme” seviyesine ulaşmış olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” kapsamında, bu yıl il genelinde dağıtılacak olan 2 bin 300 adet kovan ile birlikte projenin sonuna gelinmiş olacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1037 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu