Uçkunla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
reklam
12 Ağustos 2020
Uçkunla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Uçkunla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hava sıcaklıklarının artması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte karasinek, sivrisinek ve çeşitli haşerelerin üreme alanlarındaki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Toplum sağlığını tehdit eden Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılma riskine karşı dezenfekte çalışmalarına aralıksız ve yoğun bir şekilde devam eden Ergene Belediyesi, vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi amacıyla larva, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

29 Haziran Pazartesi günü Ergene’de Yeşiltepe, Cumhuriyet (Demirbaba), Yulaflı, Marmaracık ve Sağlık Mahallesi’nde başlayan çalışmalar, 30 Haziran Salı günü ise Velimeşe (Karayolları-Deprem Konutları), Karamehmet, Bakırça, Ulaş, Kırkgöz ve Esenler mahallelerinde devam etti. Çalışma takvimine göre; 01 Temmuz Çarşamba günü Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler, Ahımehmet, Misinli ve Vakıflar Mahallesi’nde, 02 Temmuz Perşembe günü Yeşiltepe, Cumhuriyet (Demirbaba), Yulaflı, Marmaracık ve Sağlık Mahallesi’nde, 03 Temmuz Cuma günü Velimeşe (Karayolları-Deprem Konutları), Karamehmet, Bakırça, Ulaş, Kırkgöz ve Esenler Mahallesi’nde, 04 Temmuz Cumartesi günü ise Pınarbaşı, Paşaköy, İğneler, Ahımehmet, Misinli ve Vakıflar Mahallesi’nde karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı çalışmalar yürütülecek.

Ergene halkının sineksiz bir yaz geçirmesi için zaman mevhumu gözetilmeksizin 24 saat kesintisiz ilaçlama yaptıklarını ve ilaçlama ekiplerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Aşırı sıcaklara bağlı olarak artan sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilçemizin tüm mahallelerinde ilaçlama çalışması yapıyoruz. Önceliğimiz haşerelerin üreme kaynağı olan yerler. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın haşerelerden, sineklerden ve sinek vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak, rahat bir yaz geçirmelerini amaçlıyoruz.” dedi.

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin çöp ve evsel atıklar olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, vatandaşların çöplerini ağzı kapalı poşetlerde ve hijyen şartlarına uygun bir şekilde çöp konteynerlerinin içine atması gerektiğini ve bu kurala uymayan ilçe sakinlerinin bu konuda uyarılmasının önemini vurguladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1001 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu