Onların İşi, Halkın Mal ve Can Güvenliğini Sağlamak
reklam
12 Ağustos 2020
Onların İşi, Halkın Mal ve Can Güvenliğini Sağlamak

Onların İşi, Halkın Mal ve Can Güvenliğini Sağlamak

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için canla başla çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2020 yılının ilk 6 ayında toplam 4 bin 980 vakaya müdahale etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın kahraman itfaiyecileri, asli görevleri olan yangınlara müdahalenin yanı sıra birçok hayati konuda da vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerektiğinde canlarını tehlikeye atıyor. Ekipler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başladığı 2014 yılından bu yana birçok canlının hayat sigortası oldu.

İtfaiye ekipleri, 2020 Ocak ayından Haziran ayına kadar 61 insan kurtarma, bin 198 hayvan kurtarma, 134 trafik kazası, 25 intihara teşebbüs, 191 su baskını, 49 asansör tahliyesi, 834 kapı açma ve 812 muhtelif olay olmak üzere toplamda 3 bin 304 arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdi ve bin 676 yangına müdahale ederek birçok canın hayatını kurtardı. İstatistiklere göre; bin 173 vakayla en fazla olayın görüldüğü ilçe Çorlu olurken, en az vakanın görüldüğü ilçe ise 23 vakanın yaşandığı Ergene oldu.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra, daha önceleri ilçe belediyeleri tarafından yürütülen itfaiye hizmetleri, Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluğuna geçti. Gerek araç gerekse ekipman yatırımları yaparak, hizmet kapasitemizi artırdık. Ayrıca olaylara müdahale süremizi kısalttık. Çağımızın son teknolojisini kullanarak, itfaiye hizmetlerimizi dünya standartlarında gerçekleştiriyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliği için, mesai kavramı tanımaksızın çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1095 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu