Mesleki Yeterlilik Sınavları, 03 Haziran İtibariyle Başladı
reklam
12 Ağustos 2020
Mesleki Yeterlilik Sınavları, 03 Haziran İtibariyle Başladı

Mesleki Yeterlilik Sınavları, 03 Haziran İtibariyle Başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde ara verilen Mesleki Yeterlilik Sınavları (MYS), Bakanlığın aldığı karar ve normalleşme takvimi doğrultusunda 03 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden başladı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını dolayısıyla 16 Mart 2020 tarihinde ara verilen Mesleki Yeterlilik Sınavları (MYS), 03 Haziran tarihi itibariyle yeniden başladı.

1 MİLYONU AŞKIN ÇALIŞAN ALDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve yasal zorunluluklar çerçevesinde 143 meslek grubu için Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu bulunduğunu belirten Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, zorunluluklar kapsamındaki meslekler için Devlet Teşviki’nin de bulunduğunu söyledi. Sönmez, “Sınava giren adayların başarılı olmaları durumunda, çalışanların sınav için ödemiş oldukları ücretler işsizlik fonundan adaylara iade edilmektedir. Bu sayede çalışanların nitelikli ve belgeli iş gücüne katılımları sağlanarak iş kazalarının en aza indirilmesi, üretimde verimliliğin ve kayıtlı istihdamın sağlanması hedefleniyor. Ülkemizde, Mesleki Yeterlilik Belgesi verme yetkisine sahip 217 kuruluş bulunuyor. Bu kuruluşlar, 19 sektör ve 326 meslek için belgelendirme yapmaktadırlar. Bu güne kadar; 944 bini tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde olmak üzere, 1 milyonu aşkın vatandaşımız yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlarda başarılı olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır.” dedi.

SORUN KÜRESEL ÇÖZÜM BİREYSEL

Yaptığı açıklamalara devam eden Sönmez, “Dünya genelinde yaşanan pandemi süreci ile ilgili olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ve hijyen kuralları çerçevesinde rehberler hazırlanmış ve bu rehberler çerçevesinde bizler de Sönmez Belgelendirme olarak sınavlarımızı sosyal mesafe ve hijyen kurullarına uygun olarak gerçekleştirmeye başlamış bulunuyoruz. Sınav alanlarımıza, görevli ve adaylar haricinde hiç kimsenin girmesine izin vermiyoruz. Unutmayalım ki sorun küresel, çözüm ise bireyseldir.” diye konuştu.

BİRÇOK MESLEĞİ İLGİLENDİRİYOR

Teşvik kapsamında olan mesleklerin yanı sıra Okul Servis Şoförü, 2’nci El Motorlu Kara Taşıt Alım Satım Danışmanı ve Sorumlusu, Emlak Danışmanı, KOBİ Danışmanı gibi sektörlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasının zorunlu olduğunu belirten Sönmez, ihtiyaç sahibi vatandaşların Sönmez Belgelendirme’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi No:61 Kat:3 Çerkezköy adresinde bulunan çalışma ofisini ziyaret ederek veya 0282 726 75 75 nolu iletişim telefonunu arayarak, bu alanlar ve süreçler hakkında ücretsiz bir şekilde danışmanlık ve bilgi alabileceklerini belirtti. Ayrıca firmaya, www.sonmezbelgelendirme.com internet adresi üzerinden de ulaşılabiliniyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1124 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu