Mestan Özcan: “Beceremiyorsanız, O Koltuklardan Kalkın!”
reklam
12 Ağustos 2020
Mestan Özcan: “Beceremiyorsanız, O Koltuklardan Kalkın!”

Mestan Özcan: “Beceremiyorsanız, O Koltuklardan Kalkın!”

Hayrabolu’da düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı İstişare Toplantısı’nda konuşan İl Başkanı Özcan, yapılacak olan katı atık depolama sahasının yeri hakkında bir türlü çözüm bulamayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni beceriksizlikle suçladı.

Hayrabolu’da düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı İstişare Toplantısı’nda konuşan İl Başkanı Mestan Özcan, son günlerde kamuoyunun gündemine düşen ve bir türlü çözüm bulunamayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Sahası’nın yeri hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Özcan, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir sorun var. Ve bu sorun, şu anda Tekirdağ İli’nin en büyük problemlerinden birisi haline geldi.” dedi.

BECEREMİYORSANIZ, O KOLTUKLARDAN KALKIN!

Anadolu’nun gelişmiş illerinin çöp problemini bundan 10 yıl önce çözdüğünü ve bugüne kadar doğru düzgün yönetilemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli problemler yaşadığını ileri süren Özcan, “Anadolu’nun gelişmiş illerinde çöp, belediyeler için iyi bir gelir kapısıdır. Belediyeler, çöp gelirlerinden yüzde 70 oranında pay alıyor. Bizde ise bu oran, yüzde 10’da seyrediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, doğru zamanlarda doğru kararlar alamamak gibi bir zaafı var. Şu anda tüm vatandaşlarımız işlerini güçlerini bıraktılar, sizin beceremediğiniz çöp sorunu ile uğraşıyorlar. Çöp olayı, Tekirdağ için büyük problem oldu. Karşımızda, sorunları yönetemeyen bir Büyükşehir Belediyesi var. Sorunların çözümünü bizim bulmamızı istiyorlarsa, o koltuklarda oturmasınlar! Beceremiyorsanız, o koltuklardan kalkın ve bize bırakın!” diye konuştu.

SORUNLARIN HANGİSİYLE UĞRAŞACAKLAR!

Toplumun kanaat önderleri niteliğinde olan oda ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu başkanlarının peş peşe açıklamalar yapmaya başladıklarını hatırlatan Özcan, “Bugün artık kanaat önderleri, tek tek açıklama yapmaya başladı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan; Çorlu’daki ticaretle mi, sanayiyle mi, gelişmişlikle mi, yoksa sizin beceremediğiniz çöp sorunuyla mı uğraşsın!” dedi.

YOL HARİTASI ÇİZEBİLİRİZ

Konuşmasının son bölümünde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen Özcan, “Büyükşehir Belediyesi olarak, bu çöp sorununu çözmekle mükellefsiniz. Tekirdağlılar’a zulüm ediyorsunuz. Neden bu çöp sorununu bugüne kadar çözmediniz. Bu sorunu çözmek, Büyükşehir Belediyesi’nin meselesi… Bizlerin bu konularda sizlere sunacağı çözüm önerileri ve sizleri bu konularda bilgilendirecek fikirleri olabilir. Potansiyeli çok yüksek bir şehirde yaşıyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, bu çöpleri belki 3 noktada toplamanız doğru olabilir. Sizlere, öneride bulunabiliriz. Eğer bu sorunu çözemeyecekseniz; aklımızla, tecrübemizle, zekâmızla ve güngörmüşlüğümüz ile sizlere bir yol haritası çizebiliriz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
971 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu