Hayal Kurun, Muhakkak O Hayallere Varırsınız!
reklam
20 Nisan 2012
Hayal Kurun, Muhakkak O Hayallere Varırsınız!

Hayal Kurun, Muhakkak O Hayallere Varırsınız!

Eğitim Yazarı ve Başarıya Doğru Programı’nın sunucusu Sait Gürsoy, Doğa Koleji’nin düzenlediği seminere katılmak üzere Çorlu’ya geldi. Gürsoy; “Hayatta başarılı olmak için hayal kurmanız gerekir. Hayal kurun, muhakkak o hayallere varırsınız” dedi.

Eğitim Yazarı ve Başarıya Doğru Programı’nın sunucusu Sait Gürsoy, Çorlu Doğa Koleji’nde öğrenci ve velilerle buluştu. Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerine; hayata, başarıya ve haziran ayında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na yönelik pratik bilgiler veren Gürsoy; “Hayatta başarılı olmak için hayal kurmanız gerekir. Hayal kurun, muhakkak o hayallere varırsınız” dedi. Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biri olan Bilgi Üniversitesi ile ilgili bilgilerin de verildiği seminere, öğrencilerin ilgisi oldukça yoğun oldu.

t-MBA Modeli ile başarı kaçınılmazdır

Okulun eğitim modeli içinde yer alan t-MBA Programı kapsamında başarılı programcı ve eğitim yazarı Sait Gürsoy Doğa Koleji öğrenci ve velileriyle buluştu. Lise kademesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerde, öğrencilerle arasında geliştirdiği iletişim tarzı ile onları anladığını ve onların yanında olduğunu gösteren Gürsoy, gençlerle iletişim kurabilmek için onların seviyesine yükselmek gerektiğini vurguladı. Okulda uygulanan t-MBA Eğitim Modeli’ni yakından tanıdığını ve bu modelin kendisini büyülediğini belirten Gürsoy, iş dünyasında geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen bu eğitim programı ile başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Gelecekte iş dünyasına atılacak olan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için pratik bilgiler veren Gürsoy; iletişim, ekip çalışması, gelişmeye açıklık, analitik düşünme ve problem çözme yeteneğinin iş dünyasında başarının anahtarları olduğunu söyledi.

Okul Puanları Önem Kazanacak

Seminerde ayrıca, sınav sistemine yönelik açıklamalar ve yönlendirmeler yapan Gürsoy, önümüzdeki yıldan itibaren ilk defa uygulanacak olan sistem ile Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nın ağırlık olan kısmı atılarak sadece Ortaöğretim Başarı Puanı’nın kalacağını ve bu sayede okullarda uygulanan sınavların ve alınan puanların öneminin artacağını vurguladı.

Tüm öğrencilere hayatta başarılar dileyen Gürsoy, bu semineri gerçekleştirmede büyük emeği geçen Çorlu Doğa Koleji t-MBA Öğrenci Meclisi Başkanı Fulya Hancı’ya ve tüm meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Editör : Tuğberk Erdem
2377 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu