Tekirdağ Genelindeki Plajlar, Artık Daha Güvenli!
reklam
14 Ağustos 2020
Tekirdağ Genelindeki Plajlar, Artık Daha Güvenli!

Tekirdağ Genelindeki Plajlar, Artık Daha Güvenli!

Yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde plaj ve sahillerde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulunduran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı plajlarda aldığı önlemleri artırdı.

Doğal güzellikleri ve temiz sularıyla tatilcilerin gözdesi olan çevre plajları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen çalışmalarla daha güvenli hale getirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde plaj ve sahillerde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde görev yapan cankurtaranlar, Mavi Bayraklı plajlarda titizlikle yürüttükleri çalışmalara devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde bulunan 5 cankurtaran botu ve 16 cankurtaran ile vatandaşların can güvenliği sağlanıyor. Ekipler, bu çerçevede yaz sezonunda il genelinde 10 boğulma vakasına müdahale etti.

DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

Yaz sezonunda çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Mavi Bayraklı plajlarda düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar çerçevesinde plaj ve sahillerdeki yürüyüş yolları, engelli yolları, soyunma ve duş kabinleri düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Plajlarda Koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında duş kabinleri, soyunma kabinleri ve tuvaletlere el dezenfektanları koyuldu. Cankurtaranlar da sürekli olarak sosyal mesafe ve hijyen konusunda plajlardaki vatandaşları uyararak bilgilendiriyor.

CANKURTARANLAR İŞ BAŞINDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına plajlarda yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda 2014 yılından bu yana boğulma tehlikesi atlatan 290 vatandaş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. 5 cankurtaran botu ve 16 da cankurtaranın görev yaptığı plajlarda vatandaşlar, sürekli olarak tedbirli olmaları ve kurallara uymaları hususunda bilgilendiriliyor. Ayrıca cankurtaranlar, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı her an hazırlıklı bir şekilde denetimlerini sürdürüyor.

7 YILDA, 290 CAN KURTARILDI

Yapılan kurtarma faaliyetleri çerçevesinde 2014 yılında 32, 2015 yılında 37, 2016 yılında 41, 2017 yılında 47, 2018 yılında 53, 2019 yılında 70 ve 2020 yılında da 10 olmak üzere toplamda 290 boğulma tehlikesi atlatan vatandaş, Büyükşehir Belediyesi cankurtaranları tarafından kurtarılarak hayata tutunmaları sağlandı. Yine aynı yıllar içerisinde toplamda 302 vatandaşa ise ilkyardım müdahalesi yapıldı. Öte yandan cankurtaranlar pandemi sürecinde vatandaşları sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymaları noktasında uyararak anons yöntemiyle bilgilendiriyor.

5 TEMEL VİZYONDAN BİRİ

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sanayinin, tarım ve hayvancılığın merkezi olan Tekirdağ aynı zamanda doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip. Turizm, Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonu arasında yer alıyor. Hem Tekirdağ halkına hem de şehir dışından gelen vatandaşlarımıza daha iyi koşullarda tatil yapmalarına imkân sağlamak amacıyla Mavi Bayraklı sahillerimizde temiz ve güvenli bir ortamda hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın güzel bir yaz sezonu ve bayram tatili geçirmeleri ve bununla beraber sosyal mesafe ve hijyen kurallarından ödün vermemeleri temennimizdir.” dedi.

Albayrak, “Vatandaşlarımızın can güvenliği, bizim açımızdan büyük önem teşkil ediyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için plajlarımızda görevlendirdiğimiz yetkin cankurtaranlarımız tehlike anında müdahalede bulunarak yaralanma ve can kayıplarının önüne geçiyor. Bu kapsamda her geçen yıl cazibe merkezi haline gelen kentimizde, önümüzdeki süreçte de ekipman ve cankurtaran sayımızı arttırarak vatandaşlarımıza güvenli bir tatil ortamı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
9833 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu