Çorlu Belediyesi’nden Bakanlığa, 5 Milyon TL’lik Hibe Talebi
reklam
14 Ağustos 2020
Çorlu Belediyesi’nden Bakanlığa, 5 Milyon TL’lik Hibe Talebi

Çorlu Belediyesi’nden Bakanlığa, 5 Milyon TL’lik Hibe Talebi

Çevre kirliliğinin giderilmesi bakımından acilen ihtiyaç duyulan araç, gereç ve ekipman desteğinin sağlanması için harekete geçen Çorlu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yaklaşık 5 milyon Türk Lirası tutarında hibe talebinde bulunacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda arayışa giren Çorlu Belediyesi, hibe destek talebinde bulunacak. Çorlu Belediye Meclisi tarafından alınan kararlar çerçevesinde ihtiyaç duyulan ekip ve ekipmanların temin edilebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuracaklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, taleplerin olumlu cevaplanmasını beklediklerini söyledi.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR!

2020 yılı Şubat, Mart, Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenen Çorlu Belediye Meclisi toplantılarında, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından iletilen talep doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 4 milyon 952 bin 500 Türk Lirası tutarında hibe destek talebinde bulunacaklarını söyleyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, “Belediyemiz sınırları içinde oluşan katı ve sıvı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilebilmesi için araç, gereç ve ekipman desteğine ihtiyacımız var. Malzeme ihtiyaçlarının giderilmesiyle birlikte, derelerimizin ve yer altı sularımızın kirlenmesinin önüne geçmiş olacağız. Böylece bölgede yaşayan insanlarımızın sağlığı için tehdit oluşturan ve tarım ile hayvancılığı yakından etkileyen unsurlar ortadan kaldırılmış olacak. Özellikle katı ve sıvı atıkların gereği gibi kontrol altına alınamaması, başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın sağlığını tehlikeye sokmakla kalmıyor, hastalıkların yayılmasına da zemin hazırlıyor.” dedi.

LİSTEDE NELER YER ALIYOR?

Başkan Yardımcısı Çetin, “Biraz önce dile getirdiğimiz sebeplerden dolayı gerekli çalışmaların derhal yapılması ve çevre kirliliğinin giderilmesi bakımından acilen ihtiyaç duyduğumuz; 3 adet mobil atık getirme merkezi, 100 bin adet plastik çöp poşeti, 100 adet 3’lü metal çöp kutusu, 50 adet 120 litre plastik konteyner, 150 adet 240 litre plastik konteyner, 800 adet 770 litre plastik konteyner, 2 adet günlük 200 litre kapasiteli kompost makinesi, 1 adet konteyner yıkama aracı, 1 adet 13+1,5 m³ hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 adet 1,5 m³ hidrostatik yol süpürme makinesi, 1 adet 8 bin litrelik arazöz, 1 adet 7 m³ yol süpürme makinesi ve 100 adet metal konteyner ihtiyacımızın karşılanabilmesi için hibe talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndereceğiz.” diye konuştu.

AK PARTİ’Lİ BELEDİYELERE ÜSTÜ KAPALI ATIF

Çetin, “Çorlu Belediyesi olarak halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için ihtiyacımız olan ekip ve ekipman talebimizi meclis üyelerimizin tamamının onayıyla talep ediyoruz. 4 milyon 952 bin 500 Türk Lirası tutarındaki hibe destek talebimizin, ilgili Bakanlık nezdinde değerlendirileceğini ümit ediyoruz. Bazı çevre belediyelerin hibe taleplerinin karşılandığını görmek bizleri mutlu ediyor ve tabii ki umutlandırıyor. Talebimizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde karşılık bulacağını ve ihtiyaçlarımızın en kısa süre içerisinde karşılanacağını düşünüyoruz. Yapacağımız başvurunun hep birlikte takipçisi olacak ve ihtiyaç hâlinde taleplerimizi yenileyeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
10061 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu