Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’na Hazır
reklam
14 Ağustos 2020
Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’na Hazır

Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’na Hazır

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2020 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2020 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekâlet yolu ile kesen dernek, kurban etlerini de kesim yaptığı bölgelerde dağıtıyor. Dernek, başta ülkemiz olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde ihtiyaç sahipleri için kurban organizasyonları düzenliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve vatandaşları bağış yapmaya devam eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi, “Cansuyu, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine rağmen, 2020 Kurban Bayramı’nda, 60 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek. Bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde bulunularak, kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak. Ekiplerimiz, görev yapacakları bölgelere hareket etmeye başladılar.” dedi.

Vakitçi, “Cansuyu, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak, 4 farklı kurban bedeli açıkladı. Buna göre kurban bedelleri; Afrika ve Asya için 700 TL, Arakan ve Moro için 900 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen için bin 300 TL, abluka altındaki Gazze için de 2 bin 300 TL olarak belirlendi. Kurbanlar, Cansuyu ekipleri tarafından satın alınıp Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bütün kesimlerin bir hizmet olarak kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılması planlanıyor. Derneğe vekalet vermek isteyen vatandaşlarımız kurban bedellerini; Cansuyu Derneği resmi internet sitesi (cansuyu.org.tr) üzerinden kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank’taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden ödeyebilecekler. Ayrıca PTT’den 511 75 63 no’lu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu İl Temsilcilikleri’nden makbuz karşılığında kurban hisselerini ödeyebilecekler.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
9836 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu