Basın İlan Kurumu (BİK) Destek Paketi’nin Süresi Uzatıldı
reklam
21 Ekim 2020
Basın İlan Kurumu (BİK) Destek Paketi’nin Süresi Uzatıldı

Basın İlan Kurumu (BİK) Destek Paketi’nin Süresi Uzatıldı

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu (BİK), 22 Eylül 2020 tarihli toplantısında, 212 sayılı Genel Kurul Kararı’nın 2’nci ve 3’üncü maddelerinin süresinin 1 ay daha uzatılmasına karar verdi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu (BİK), 22 Eylül 2020 tarihli toplantısında, salgın sürecinde resmi ilan ve reklam alan süreli yayınların yerine getirmek zorunda olduğu şartlardan olumsuz etkilenmemesi ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz sürdürebilmeleri için aldığı 212 sayılı Genel Kurul kararının 2’nci ve 3’üncü maddelerinin süresinin 1 ay daha uzatılmasına karar verdi.

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de etkin bir şekilde mücadeleye devam ettiği COVID-19 küresel salgını dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar ve ilgili Kurumlarının aldığı karar ve uygulamalar çerçevesinde birçok tedbir alındı.

Bu kapsamda Basın İlan Kurumu süreli yayınların mevzuat gereği yerine getirmek zorunda olduğu fiili satış, teslim yükümlülüğü, kadro sayısı ve benzeri şartlar bakımından olumsuz etkilenmemesi ve gazetecilik faaliyetlerinin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 13 Mayıs 2020 tarihli toplantısında, 212 sayılı karar alınarak Resmi Gazete’nin 15 Mayıs 2020 tarihli ve 31128 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Süreli yayınların, COVID-19 salgını süresince mevzuat gereği yükletilen vecibelerin yerine getirilememesi nedeniyle mağdur olmamaları için alınan 212 sayılı Genel Kurul kararında yer alan 2’nci ve 3’üncü maddelerinin 31 Ekim 2020 tarihine kadar uzatılmasına Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nca aynı Genel Kurul kararının 14’üncü maddesi uyarınca karar verildi.

Buna göre; kısa çalışma ödeneğinden yararlanan gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir işçileri, Türkiye İş Kurumunun izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalışmış kabul edilecek. Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre aranılan fiili satış adedine (baskı-bayi-abone vs.) ilişkin düşüşler için salgın mücbir sebep olarak değerlendirilecek ve anılan maddelerdeki fiili satış adedi şartları uygulanmayacak.
Editör : Tuğberk Erdem
1329 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu