Çorlu’daki Üniversiteli Kız Öğrencilere, Yurt Müjdesi!
reklam
21 Ekim 2020
Çorlu’daki Üniversiteli Kız Öğrencilere, Yurt Müjdesi!

Çorlu’daki Üniversiteli Kız Öğrencilere, Yurt Müjdesi!

Çorlu Belediyesi, kız öğrenci yurdu yapımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB)’ne bedelsiz olarak bin 186 m² arsa devretti. İnşaatın tamamlanmasının ardından yurt binasının, yeniden Çorlu Belediyesi’ne devri gerçekleştirilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “11 İlçeye Yurt ve Kreş Projesi” kapsamındaki ilk yurt inşaatı, Çorlu’da yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt arasında gerçekleştirilen imza protokolü kapsamında Muhittin Mahallesi’nde 2522 ada 1 parselde yer alan bin 186 m² arsa bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı’nda imza altına alınan protokol sonrasında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, üniversite eğitimini Çorlu’da gerçekleştirecek kız öğrencilere barınma imkânı sunacak olan yurt inşaatının 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Sarıkurt, inşaatın tamamlanmasının ardından yurt binasının yeniden Çorlu Belediyesi’ne devrinin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Çorlu'nun daha güzel ve modern bir kent olabilmesi için gerçekleştirdikleri çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini belirten Başkan Sarıkurt, “Çorlu’muza üniversite eğitimi almak için gelen kız öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıracak, onların sıcak ve güvenli alanlarda yaşamalarına olanak sağlayacak imkânlar sunmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Proje çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanma aşamasına gelen Çorlu Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu inşaatı ise 2021 yılında yapılacak olan ihalenin ardından gerçekleştirilecek. Bu amaçla Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız protokol kapsamında, şehrimize yeni bir öğrenci yurdu daha kazandırmış olacağız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1448 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu