Maden Ocağı Kazıları, Can Güvenliğini Tehdit Ediyor
reklam
21 Ekim 2020
Maden Ocağı Kazıları, Can Güvenliğini Tehdit Ediyor

Maden Ocağı Kazıları, Can Güvenliğini Tehdit Ediyor

Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ifade eden Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının kontrolsüz ve özensiz çalışmalarının, can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Maden ocağı kazıları ile oluşan ve büyük tepelere dönüşen hafriyatlar, Malkara-Hayrabolu yolu zemini üzerinde toprak kaymasına neden olmaktadır. Yolda büyük göçük ve yarıklar oluşmakta, seyir halindeki araçları tehlikeye atmaktadır. Vatandaşımızın can güvenliğini sağlamak, Anayasal yükümlülüktür. Özellikle aşırı yağışlarda artan toprak kayması, vatandaşlarımızın can güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Yol, bu nedenle sık sık trafiğe kapanmaktadır.

Malkara-Hayrabolu yolu üzerindeki maden ocaklarının döküm sahası civarında meydana gelen bu toprak kaymaları, karayolu zemininin yansıra içme suyu hatlarında arızalara ve ilçede su kesintilerine neden olmaktadır. Karayolları Bölge Müdürlüğü, söz konusu maden ocaklarının gerekli tedbirleri alması için Tekirdağ Valiliği’ne yazı yazmıştır. Ne var ki bu uyarılar sonuç vermemiştir.

Bu bağlamda;

-Kömür ve taş maden ocaklarının döküm sahasında ve hafriyat çalışmalarında gerekli önlemleri alarak yol güvenliğini tehlikeye atmaması için ne yapacaksınız? Maden ocaklarına yönelik caydırıcı önlemler alacak mısınız?

-Tonaj kontrolü için kantar yapmayı düşünüyor musunuz?

-Malkara-Hayrabolu, Hayrabolu-Alpullu yolunu ne zaman projelendireceksiniz? Bu konuda 2021 bütçesine kaynak ayıracak mısınız?

-Yol güzergâhlarındaki maden ocaklarının özenli çalışma yapması için 2021 yılına dönük bir eylem planınız var mıdır?” ifadelerine yer verdi.
Editör : Tuğberk Erdem
1231 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu