Trakya Belediyeler Birliği Toplantısı Ergene’de Yapıldı
reklam
21 Ekim 2020
Trakya Belediyeler Birliği Toplantısı Ergene’de Yapıldı

Trakya Belediyeler Birliği Toplantısı Ergene’de Yapıldı

Trakya Belediyeler Birliği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ergene Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışından önce söz isteyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Trakya Belediyeler Birliği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ergene’de yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının açılışı öncesinde, Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan söz isteyerek katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bir ilçenin 20 yılda yapamadığını, biz 4 yılda yaptık. İlk dönemimizde Ergene’mize tarihi hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sağlık, spor, kültür, eğitim alanlarında Ergene Belediyemiz, çok başarılı çalışmaların altına imza attı. Ergene’nin en büyük sorunlarından biri olan yol sorununu en aza indirdik. İlçemizin genelinde rutin belediyecilik hizmetlerimiz devam etmekte olup, Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

YENİ PROJELERİMİZE BAŞLADIK

Başkan Yüksel, “Pandemi döneminde, halkımızın sağlığı adına maske dikim atölyesi kurarak halkımıza 400 bin adet maske dağıttık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yollarımızı dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz. Koronavirüs (COVID-19) ile mücadelemizin yanı sıra yeni projelerimize de başladık. Vakıflar Mahallemizde yeni bir spor kompleksinin inşaatına başlarken, Velimeşe Mahallemizdeki Gölet Projesi’nde de çalışmalarımıza start verdik. Yine Ulaş Mahallemizdeki Ulaş Halk Bahçesi Projesi’nin inşaatına başladık. Cumhuriyet Mahallemizdeki taziye evinin yapımını tamamladık. Geçtiğimiz kış döneminde Marmaracık Mahallemizde temelini attığımız Atatürk Evi Projesi, tüm hızıyla devam ediyor.” diye konuştu.

BAŞKAN ALBAYRAK’TAN SÖZÜNÜ ALDIK

Yüksel, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Marmaracık Mahallesi’nde bulunan gölet, Büyükşehir Belediyemiz tarafından temizlenerek Belediyemiz bünyesine kazandırılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’tan, bunun sözünü aldık. Burasını çok güzel bir tesis haline getirerek halkımızın hizmetine sunacağız ve bundan sonraki toplantılarımızı inşallah hep beraber orada yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ortaklığında ilçemize çok yeni hizmetler, çok yeni projeler yapmayı hedefliyoruz. Ben bu bakımdan ilçemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇALIŞMA PROGRAMI KABUL EDİLDİ

Yüksel’in yaptığı konuşmanın ardından Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın toplantının açılışını yapmasıyla gündem maddelerinin değerlendirilmesine geçildi. Birliğin 2021 Yılı Yatırım Planı ve Çalışma Programı ile 2021 yılı ve izleyen 2 yılın bütçeleri, Birlik Mali Hizmetler Yetkilisi Perihan Badem tarafından okundu ve Birlik Başkanı Kadir Albayrak tarafından meclisin onayına sunuldu. Ardından, Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda, Trakya Belediyeler Birliği Plan-Bütçe Komisyon Raporu’nu okudu ve rapor Başkan Albayrak tarafından yine meclise sunuldu.

DETAYLI BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantının bilgilendirme bölümünde, Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından hazırlanan Trakya Belediyeler Birliği “Makro Plan Gelişimi Süreci” sunumu da Birlik Meclisi ile paylaşıldı. Kürümoğlu, “Bölgesel ve Sürdürülebilir Kalkınma” programı kapsamında, üye belediyelerin proje departmanlarında görevli personeline yönelik gerçekleştirilen “Proje Hazırlama Kampı” çalışmasının tüm detaylarını meclise aktardı. Trakya Belediyeler Birliği tarafından üye belediyelerin ve bölgenin, gelişiminin ve tanınırlığının daha da artırılmasına açısından gerçekleştirilmesi planlanan “Liderler Buluşması”, “Kalite Zirvesi”, “Online Eğitim Çalışmaları”, “Kültürel Etkinlik Faaliyetleri ve Ulusal ve Uluslararası İşbirlikleri ve Koordinasyon Çalışmaları” konularıyla ilgili kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

ÖNEMLİ ETKİNLİKLERE İMZA ATTIK

Birlik Başkanı Kadir Albayrak, toplantıya katılan belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Albayrak, yaptığı konuşmada, “Toplantıya katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde Trakya Belediyeler Birliği ve üye belediyeler olarak çıtamızı yükselttik. Çalışmalarımızı çok kısa zamanda etkin hale getirerek, belediyelerimiz ve personelimizin kazanımları açısından çok önemli etkinliklere imza attık. Bu süreçte sizlerin de desteği oldu. Tüm başkanlarıma, üyelerimize ve personelimize katkıları için teşekkür ediyorum. Sonraki buluşmalarımızın daha fazla katılımlarla yapıldığı ve Koronavirüs (COVID-19)’ün gündemimizde olmadığı toplantı programları diliyorum. Katılımlarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

ARANIZDA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Başkan Albayrak, birlik üyeliğine yeni katılan Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut’a tebriklerini iletti ve kendisini kürsüye davet etti. Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut, yapmış olduğu konuşmasında, Trakya Belediyeler Birliği ailesine katılmaktan ve şu anda aralarında olmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kendisine gösterilen ilgi ve teveccüh için tüm üyelere teşekkür etti.
Editör : Tuğberk Erdem
1186 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu