Sınır Ötesi Horizon 2100 Projesi’nin İlk Etabı Gerçekleştirildi
reklam
21 Ekim 2020
Sınır Ötesi Horizon 2100 Projesi’nin İlk Etabı Gerçekleştirildi

Sınır Ötesi Horizon 2100 Projesi’nin İlk Etabı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın “Ulusal Otorite” görevini yürüttüğü Interreg-IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında sürdürülmekte olan Horizon 2100 adlı projenin ilk etkinliği, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlendi.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın 2’nci Teklif Çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.2.23.124 sayılı Horizon 2100 adlı projenin ilk etkinliği, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlendi. Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)’nın “Ana Yararlanıcı” olduğu, proje ortağı Burgaz Bölgesel Turist Birliği ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; T.C. Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya TURSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Orhan Çebi, Edirne Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Anadolu Ajansı Edirne Müdürü Salih Baran, TRAKYAKA Proje Ekibi ve Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde faaliyet göstermekte olan turizm sektörü temsilcileri katıldılar.

2 OTURUM HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

28 Eylül 2020 tarihinde ve 2 oturum halinde gerçekleşen etkinlikte, TRAKYAKA tarafından proje ve programla ilgili tanıtım sunumu gerçekleştirildi. 2’nci oturumda ise projenin 2’nci faaliyeti kapsamında Edirne ve Burgaz illerindeki turistik cazibe merkezlerinin nasıl belirleneceğine ilişkin sunum yapıldı. Proje paydaşları tarafından belirlenen turistik noktalar, proje çıktılarından biri olan “Trakya’nın Mirası” adlı kitabın alt yapısını da oluşturdu.

HAZİRAN 2021’DE TAMAMLANACAK

TRAKYAKA’nın Burgaz Bölgesel Turist Birliği ile birlikte yürüttüğü projeyle, Edirne ve Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sunulması hedefleniyor. 31 Aralık 2019 tarihinde başlayan proje, 10 Haziran 2021 tarihinde tamamlanacak. Proje kapsamında her iki ilin turizm değerlerinin belirlenerek sürdürülebilir ve sorumlu turizm temelinde farkındalığın oluşturulması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Avrupa Birliği tarafından 85 bin avroluk bir bütçeyle desteklenmeye hak kazanan proje hakkında açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Ajans olarak bölgemizin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla; yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde olmak üzere farklı çalışmalar yürütüyoruz. Horizon 2100 adlı proje ile de sürdürülebilir turizm çalışmalarımızı desteklemeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında belirli kriterler doğrultusunda seçilecek bir grup öğrenci, Edirne ve Burgaz’daki turistik destinasyonları yerinde görme fırsatı bulacak ve kendilerini turizm elçileri ilan edeceğiz. Bulgaristan’daki ortağımız ile hayata geçireceğimiz bu projede, Edirne ve Burgaz illerindeki gönüllü turizm elçileriyle turistik değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda farkındalık yaratmış olacağız. Proje süresince Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TURSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu ile iş birliği yapacağız.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
6852 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu