Başkan Sarıkurt, Yerel Basının Sorularını Yanıtladı
reklam
21 Ekim 2020
Başkan Sarıkurt, Yerel Basının Sorularını Yanıtladı

Başkan Sarıkurt, Yerel Basının Sorularını Yanıtladı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi’ndeki Tenis Kafe’de yapılan toplantıda kente ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıkurt, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İlçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Sarıkurt; alt yapı yatırımlarından üst yapı yatırımlarına, kamu kurumlarıyla olan ilişkilerden beklentilere, Orion Kavşağı’ndaki düzenleme çalışmalarından trafik seyrini tehlikeye sokan ‘çekçekçi’ terörüne, eski hükümet konağının olduğu alandan kurulması planlanan çöp tesisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK PARKLARA KAMERALI ÖNLEM

Pandemi dönemini fırsat bilerek şehri yakından ilgilendiren alt yapı ve üst yapı yatırımlarını planladıklarını ifade eden Sarıkurt, “2021 Yılı Bütçesi’ni, yakın bir zamanda yapıyor olacağız. Pandemi döneminde alt yapı ve alt yapıya eşlik edecek üst yapı yatırımlarımızı planladık. Önümüzdeki yılın iş programına, oldukça fazla talep gelen bisiklet yolunun oluşturulmasıyla ilgili çalışmaları koyduk. Başlangıcı, 2021 yılında yapıyor olacağız. Bisikletle ilgili gayretlerimizi, her platformda dile getiriyoruz. Şehrimizde, 135’e yakın yeşil alan ve parkımız var. Bunların öncelikle tam anlamıyla aydınlatılması gerekiyor. Bu alanların her yerine kamera koymamız ve bu alanların tamamında yaşanan sorunları kamera ile takip ederek çözmemiz mümkün değil! Dolayısıyla bunların içerisinde, belli büyüklüğün üzerinde olanları kamera ile takip edeceğiz.” dedi.

KURUMLARIMIZLA UYUM İÇERİSİNDEYİZ

Yaptığı açıklamalara devam eden Sarıkurt, “Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz, belediye meclislerinde hatırlattığımız kullanılmayan kamu binalarımız ve yapılarımız var. Bunlara yönelik yapmış olduğumuz uyarılarımızın, dikkate alınmasını istiyoruz. Onun haricinde şehrimizdeki kurumlarımızın büyük çoğunluğuyla uyum içerisinde çalışmaktayız. Bu konuda sergilemiş oldukları gayreti, memnuniyetle karşılıyorum. Bununla birlikte ‘Çorlu’nun Eski Yaşam Alanları’ dediğimiz bölgeye yönelik ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Yıkılan eski hükümet konağının bulunduğu alanla ilgili de düşüncelerimiz var. Saray Caddesi’ndeki binaların cephelerinin güzelleştirilmesi ile ilgili kararları mecliste almıştık. Emniyet Teşkilatı’mızdan beklentimiz ise, arzu etmediğimiz madde bağımlılarının ve genel ahlaka uygun olmayan bazı olayların orada vuku bulmaması. Sonuçta neler yaşandığını ve neler olduğunu hep beraber görüyoruz.” diye konuştu.

BİRÇOK KONUDA PLANIMIZ VAR

Sarıkurt, “Orion Kavşağı’nda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları var. Emlak Konutları istikametine dönüşlerdeki kuyruğun uzunluğunu azaltacak ve seyreden trafik hacmini arttıracak onaylanmış proje hayata geçiriliyor. Çevre yolu tamamlanır tamamlanmaz, üst tarafta gerçekleştirilen çalışmalar da sona erecek. Ayrıca ‘Şehrin Tarihi Bölgesi’ diyebileceğimiz ve tarihi yapıların olduğu yerde, yani Tarihi Belediye Binası, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Binası ve Fatih Camii’nin olduğu yerde, bir plan teklifi sunmuştuk. Onu da yakın zamanda Vali Yardımcımız ile görüştük. Şehrin hemen girişinde araçların yerin altına park edebilecekleri meydan ve yeraltı otoparkı olabileceğine dair bir değerlendirmemiz var. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüyoruz.” dedi.

ÇEKÇEKÇİ PROBLEMİ DEVAM EDİYOR

Açıklamalarını sürdüren Sarıkurt, “Ayrıca ‘çekçekçi’ adını verdiğimiz hurdacılarımızla ilgili problemlerimiz var. Bir kısmı memleketimizin insanları bir kısmı da aslında bu işi yapamıyor olması gerekenler… Bunlara yönelik yazışmalarımızı yapıyoruz. Kimliği olmadan şehirde ve ülkede bulunanlar ile ilgili, bu işi yaptıkları yerlerin ihbarını SGK’ya da Emniyet Teşkilatı’mıza da yapmaya devam ediyoruz. Bir de kendi vatandaşlarımızla ilgili olarak, şehrimizdeki yoğun çalışma tamamlandıktan sonra, mümkünse daha yoğun bir şekilde kameralar ile takip etmeyi istiyoruz. Bununla birlikte elimizde, çekçekçilerin sayılarıyla ilgili tam bir bilgi yok!” diye konuştu.

SÜLEYMANPAŞA İSTEMEDİ BİZ DE İSTEMİYORUZ!

“11 ilçenin çöpünü, Süleymanpaşa’nın istemediği gibi biz de istemiyoruz.” diyen Sarıkurt, “Tavrımızda herhangi bir değişiklik yok! Çorlu sınırları içinde, Trakya’nın yükünü Çevre Bakanlığı’nın onayı ile çektiği tesisimiz var zaten. Valilik’te yapılan toplantıda yapılan değerlendirmeler vardı. Bende bunları belediye meclisinde anlatmıştım.” dedi.

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Su faturalarının yüksek gelmesi hususunda vatandaşlardan gelen şikâyetlerin hatırlatılması üzerine ise Sarıkurt, “Doğalgazda ve elektrikte zam oranları, yüzde 30’ların üzerinde gerçekleşti. Ben konunun uzmanı değilim, ama bir şeyler ters gidiyor. Su faturalarındaki ücretle de ilgili olarak, vatandaşların haklı olduğunu düşündüm dönem dönem… Zor bir dönemden geçiyoruz.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
6833 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu