Adem Dalgıç Aşevi ve Hizmet Binası Hizmete Açıldı
reklam
21 Ekim 2020
Adem Dalgıç Aşevi ve Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Adem Dalgıç Aşevi ve Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, yapımını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 100. Yıl Mahallesi’nde hizmete kazandırdığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası ve içerisinde yer alan aşevi ile hayır çarşısının açılışlarını gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası ve içerisinde yer alan aşevi ile hayır çarşısı, düzenlenen törenle açıldı. Tesise, aşevi için ilk yatırımı yapan Tekirdağ eski Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın adı verildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve yönetimi, göreve yeni seçilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Üretürk ve yönetimi, onur konuğu olarak; 2009-2014 yılları arasında Tekirdağ Belediye Başkanı olarak görev yapan Op. Dr. Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları, çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katıldı. Koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin uygulandığı tören, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı eğitimcilerinin müzik dinletisi ile başladı. Akabinde, saygı duruşuna müteakiben İstiklâl Marşı’mız okundu.

65 GÜN İÇERİSİNDE TAMAMLANDI

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel gerçekleştirdi. Süleymanpaşa açısından çok önemli bir yatırımın açılışını yaptıklarını vurgulayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Biliyorsunuz ben, inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordum. Ahmet Aygün belediye başkanıyken kendisine, ‘Bu şehrin, bir aşevine ihtiyacı var. Belediye yer göstersin, ben inşa edeyim. Rahmetli babamın adını vereyim.’ diye öneride bulunmuştum. O dönem uygun yer bulamamıştık. Daha sonra CHP’li bir belediye başkanının, bu şehirdeki ihtiyaç sahiplerinin derdini dert edinip aşevi yaptığını gördüm ve çok mutlu oldum. Geçtiğimiz dönem de aşevimiz çalışıyordu, ama çalışma şartları hiç uygun değildi. 4 farklı binaya depoları, mutfağı, hayır çarşısı dağılmış durumdaydı. Üstelik ciddi bir kira yükü de söz konusuydu. ‘Bu şekilde yürümez!’ deyip, 60-65 gün gibi kısa bir sürede bu binamızı tamamlayıp, geçtiğimiz Ramazan ayına yetiştirdik.” dedi.

1 MİLYON 278 BİN LİRAYA MÂL OLDU

Tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Yüksel, “Mülkiyeti belediyemize ait olan bu alanda; alt kısmı tamamen betonarme, üst kısmı prefabrik yapıya sahip 3 katlı bir bina yapıldı. Bodrum katında; Tekirdağ’da bir doğal afetle karşı karşıya kaldığımızda ki Allah korusun, bizim ciddi anlamda gıda ihtiyacımızı karşılayabilecek, günlük 5 bin kişiye yemek yapabilecek bir mutfak ve o mutfağı besleyebilecek buzhane ve depolar bulunuyor. Bir üst katında aşevi, mutfak ve yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyaçları için hayır çarşısı var. Kurduğumuz hayır çarşısından, 2 dini bayramımız öncesinde toplamda bin 500’ün üzerinde çocuğumuzu giydirdik. Hayırsever vatandaşlarımızın giyilebilecek durumda olan ve kullanmadıkları kıyafetlerini bağışladıkları, temizlenip ütülendikten sonra bedenlerine göre ayrılıp ihtiyaç sahiplerimizin istifadesine sunduğumuz bir ücretsiz giyim mağazası olarak düşünebiliriz. En üst katında ise Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’müzün büroları, toplantı odası, personelimizin ihtiyacını karşılayacak muayene odası ile ağız ve diş sağlığı kliniği var. Bu projenin bize maliyeti ise 1 milyon 278 bin lira oldu.” diye konuştu.

ADEM DALGIÇ’A PLAKET ve ÇİÇEK

Yüksel, “Binamız, estetik açıdan da 100. Yıl Mahallesi’ne yakışan bir bina oldu. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bölgemizde yaşayan tüm hemşehrilerimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin! Biz bu yatırımı yaptık, ama bu proje için ilk adımı atan Sayın Adem Dalgıç’a da özel olarak teşekkür etmek istiyorum.” diyerek 2009-2014 yılları arasında Tekirdağ Belediye Başkanı olarak görev yapan Op. Dr. Adem Dalgıç’ı sahneye davet etti. Tekirdağ eski Belediye Başkanı Dalgıç’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim eden Yüksel, “Bu şehre her kim bir zerre kadar katkı sunmuşsa, onun ismini yaşatmak gerektiğine inanıyorum. Her şey siyaset değil! Birbirimize sahip çıkmalı, yiğidin hakkını yiğide vermeliyiz.” dedi.

2 HAYALİMDEN BİRİYDİ, ÇOK MUTLUYUM…

Yüksel’in ardından konuşan Tekirdağ eski Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, isminin aşevine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dalgıç, “Başkanlık dönemimde, 2 büyük hayalim vardı. Biri atık sularımızın biyolojik olarak arıtılmasını sağlayarak çevremizi, denizimizi kirletmesinin ve insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmek, diğeri de şehrimizde aç, açıkta hiç kimsenin kalmamasını sağlamaktı. İlk hayalim için görev süremiz boyunca çok çalıştık ve bugün bu hayalimin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum. Aynı şekilde bugün açılışında bulunduğumuz bu tesisle 2’nci hayalim de gerçekleşmiş oldu. Bunun için çok ama çok mutluyum. Az önce dolaşma şansım oldu. Son derece modern ve şehrimize yakışan bir bina olmuş. Başta Cüneyt Başkan’ım olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MARİFET, İLTİFATA TABİDİR

Dalgıç’ın ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ise, “Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’yla, ilçemizde ihtiyacı olan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Salgın sürecinde 3 faz halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımda bulunduk. Şimdi 2 yeni faz daha aktif edildi. Bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2 milyon liranın üzerinde katkıda bulunduk. Zor durumdaki insanların sıkıntılarının giderilmesi, bizler için çok değerli. Böyle bir tesisi hayata geçirerek, bu çabanın içinde olmak, bizler için çok kıymetli. Bu tesiste, 2 önemli nokta görüyorum. İlki ihtiyacı olanın yanında olmak, diğeri ise vefa duygusu… Belediye Başkanı’mıza hem bu tesis için hem de vefa gösterdiği için teşekkür ediyorum. Marifet, iltifata tabidir.” dedi.

BUGÜN BURADA, BİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ

Son olarak kürsüye, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel davet edildi. Milletvekili Yel, yaptığı konuşmada, “Devletlerin kalkınması ayrı, milletlerin kalkınması ayrı şeylerdir. Yatırımlar yapıp teknolojimizi geliştirerek ülkemizi kalkındırabiliriz, ama milletlerin kalkınması ancak vefa duygularının, hatırşinaslığın, kadirşinaslığın gelişmesiyle, dayanışma ruhuyla, birbirimize verdiğimiz değerle olabilir. Aşevi ve imaret kültürü, hem Selçuklu’da hem Osmanlı’da hem de Cumhuriyet Dönemi’nde vakıflar ve diğer kurumlar üzerinden yaşatılmış bir kültürdür. Üstelik sadece aç ve açıkta olan insanlar için değil, her tür canlı için dayanışmanın ve yardımlaşmanın örneklerini sunmuşlardır. Bizler bugün, bu anlamda bütün dünyaya örnek olmuş asil bir milletin evlatları olarak, bize yakışanı yapıyoruz. Hepimiz bir gün muhtaç olabiliriz. Böyle bir durumda insan onurunu zedelemeden ihtiyaçların karşılanması, kurumlarımız ve yardımsever vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olabilmektedir. Bu vesileyle, her iki belediye başkanımızı da paylaşma duygusunu yaşattıkları için ayrı ayrı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

PROTOKOL ÜYELERİ TESİSİ GEZDİ

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Ek Hizmet Binası ve Op. Dr. Adem Dalgıç Aşevi’nin açılış kurdelesi kesilerek tören tamamlandı. Törenin ardından protokol üyeleri ile birlikte tesisleri dolaşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaretçilere, Süleymanpaşa Belediyesi Adem Dalgıç Aşevi tarafından hazırlanan ve hijyenik paketlerde sunulan yiyecek ve içecekler ikram edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
6901 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu