Siyasal Tarihimizin Ulu Çınarı CHP, 97 Yaşına Bastı
reklam
21 Ekim 2020
Siyasal Tarihimizin Ulu Çınarı CHP, 97 Yaşına Bastı

Siyasal Tarihimizin Ulu Çınarı CHP, 97 Yaşına Bastı

09 Eylül 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yasal ve en uzun süre iktidarda kalan siyasi partisi olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 97’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

CHP Çorlu İlçe Örgütü, siyasal tarihimizin ulu çınarı CHP’nin 97’nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kutlama programı düzenledi. Çorlu Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programı, tören alanındaki çelengin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başladı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mızın ardından CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

GİDİCİ OLDUKLARININ EN BÜYÜK ALAMETİ

CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Özgür Ertaş, partililere hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci kuruluş yıl dönümünde; Cumhuriyet’imizin Kurucusu, Parti’mizin Kurucusu, İlk Genel Başkan’ımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olmanın mutluluğu ve haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer! Ülke olarak, çok zor günlerden geçiyoruz. Bir tarafta tekrar zirve yapan bir salgın, diğer tarafta ise vatandaşı kavuran bir ekonomik buhran ile karşı karşıyayız. Ancak bugün hepsinden daha önemlisi, halka doğruları söylemeyen bir ‘Tek Adam Rejimi’ ile yönetiliyor olmamızdır. O kadar ki bu yönetim, ‘Virüs; 30 Ağustos’ta bulaşıyor, ama 31 Ağustos’ta bulaşmıyor.’ diyebilecek kadar trajikomik bir hale gelmiştir. Dahası bu iktidar; 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi en büyük ve en önemli bayramımızda Atatürk’ü anmayan, adını dahi söylemeye cesaret edemeyen bir iktidardır. Ancak biz çok iyi biliyoruz! Bu topraklarda Atatürk’ün adını söylemeye çekinmek, gidici olduğunuzun en büyük alametidir.” dedi.

İNSANLARIMIZ İŞSİZ, YORGUN ve UMUTSUZ

Başkan Ertaş, “Değerli Çorlulular! Mevcut siyasi iktidar, her gün yeni bir antidemokratik ve hukuk dışı bir karar veya eylemle halkımızı karşı karşıya bırakmaktadır. Ya özgür olması gereken medya, keyfi kararlarla bir günde susturuluyor; ya milletin sırtına bir gecede yeni vergiler yükleniyor; ya belediye başkanlarının yetkileri ya da kaynakları ellerinden alınıyor; ya da muhalefet edenler, haksız ve hukuksuz bir şekilde cezalandırılıyor. Hukuk ve demokrasi olmadan, güven de olmuyor. Güven olmayınca yatırım, yatırım olmayınca iş, iş olmayınca da aş olmuyor. Yani bugün bu iktidar, hukuksuzluk üzerine kurulu antidemokratik yönetimi ile vatandaşın cebine de mutfağındaki tenceresine de vurmuş durumdadır. Vatandaşı ezip geçen işsizlik ve hayat pahalılığının tek sebebi, bu yönetim anlayışıdır. Yoksa Türkiye’nin kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biri olduğunu, bu dünyada herkes çok iyi biliyor. Sonuç olarak; insanlarımız işsiz, insanlarımız yorgun ve insanlarımız umutsuz durumdadır. Ancak iktidar bir taraftan Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük bütçe açığını veriyor, diğer taraftan da milletin kara gün parasına bile el koyarak bazı müteahhitleri beslemenin derdine düşüyor. Bu tablo karşısında Cumhuriyet Halk Partisi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir. Hiçbir güç, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu erdemli ve onurlu mücadelesinden geriye çeviremez. Cumhuriyet Halk Partisi işsizliğe, yoksulluğa, hukuksuzluğa ve eşitsizliğe karşı güçlü kökleri; bölünmez, sarsılmaz güçlü gövdesi ve geleceğimizin güvencesi olan Atatürkçü filizleri ile birlikte, tüm gücüyle mücadele etmeye devam edecektir.” diye konuştu.

HALKIN İKTİDARINDA SÖZ VERİYORUZ

Ertaş, “Bugün, bu inanç ve kararlılığımızı, ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerindeki örgütlerimizle eş zamanlı olarak, aynı basın açıklamasıyla şu şekilde ifade ediyoruz; ‘Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkan’ım! Temellerini 04 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 09 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını; Kuva-ı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini; 97’inci kuruluş yıl dönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız; sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2’nci Yüzyıla Çağrı Beyanname’mizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz; hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’” dedi.

BU MÜCADELE CUMHURİYET MÜCADELESİDİR

CHP’nin 97’nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programına katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada, “Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü… Biliyorsunuz ki bu mücadele, 19 Mayıs’ta başlıyor. Çetin mücadeleler sonucunda da memleketin kurtuluşuna inanmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun mücadele arkadaşları önce 09 Eylül 1922 yılında emperyalist kuvvetleri İzmir’den denize döküyor ve 1 yıl sonra ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunu tamamlıyor. Bu büyük mücadele, o günden bugüne; aydınlanma mücadelesi, cumhuriyet mücadelesi ve demokrasi mücadelesidir.” diye konuştu.

HİZMET MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

CHP Çorlu İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Uysalcan da yaptığı kısa açıklamada, “Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren vatandaşlar için çok önemli, çok mutlu ve çok onurlu bir gün. Vatanımızı kurtaran ve Cumhuriyet’imizi kuran partinin bir üyesi, bir neferi olmaktan dolayı son derece gururluyum. CHP Çorlu İlçe Örgütü olarak burada çok güzel bir kutlama programı gerçekleştirdik. Sizlerin aracılığıyla, düzenlemiş olduğumuz kutlama programına katılan tüm partililerimize ve vatandaşlarımıza tek tek saygılarımı sunuyorum. CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde görev üstlenen arkadaşlarımızla birlikte, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin ışığında ve Cumhuriyet kazanımlarının ve değerlerinin yol göstericiliğinde, vatandaşlarımıza hizmet etmek için vermiş olduğumuz mücadelemize aralıksız olarak devam edeceğiz.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
7107 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu