Tehlike Yaratan Menhol Kapakları, Yollara Sıfırlanıyor
reklam
22 Ekim 2020
Tehlike Yaratan Menhol Kapakları, Yollara Sıfırlanıyor

Tehlike Yaratan Menhol Kapakları, Yollara Sıfırlanıyor

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Menhol Kapakları Yükseltme Ekibi, Trakya’da bir ilki gerçekleştiriyor. Ekipler; tüm kurumlara ait menhol kapaklarını, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde yola sıfırlıyor.

Çorlu Belediyesi; birçok kurum tarafından yürütülen altyapı, yol ve kaldırım çalışmaları sırasında yol seviyesinden düşük ya da yüksek kalan menhol (rögar, kanalizasyon, yağmur ızgarası) kapaklarını yol seviyesiyle eşit hale getiriyor. Çorlu Belediyesi bünyesinde kurulan ve tamamen kendi imkânlarıyla hizmet veren Menhol Kapakları Yükseltme Ekibi, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren menhol kapaklarını yola sıfırlıyor.

KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPIYORUZ

Şehrin çeşitli noktalarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “TESKİ, TREDAŞ, Telekomünikasyon Kurumları ve Belediyemiz tarafından yürütülen altyapı, yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında; zemin altında veya üstünde kalan menhol (rögar, kanalizasyon, yağmur ızgarası) kapaklarını yol seviyesine sıfırlıyoruz. Tamamen kendi imkânlarımızı kullanarak oluşturduğumuz Menhol Kapak Yükseltme Ekibi’miz, zaman içinde bozularak trafikte tehlike arz eden ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan kapakları da günümüz teknolojisine uygun kapaklar ile değiştiriyor.” dedi.

18 AYRI NOKTADA ÇALIŞTIK

Başkan Sarıkurt, “Bölgede, kendi imkânlarıyla tüm kurumlara ait menhol kapaklarını bu ölçekteki araç ve ekipmanla sıfırlayıp yenileyen tek belediyeyiz. Bugüne kadar Esentepe Mahallesi Erenler Sokak,  Hürriyet Mahallesi Kurtuluş Caddesi, Kazımiye Mahallesi Barbaros Caddesi, Muhittin Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi, Reşadiye Mahallesi Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Gölcük Meydanı, Şeyhsinan Mahallesi Güney Caddesi, Eski Tekirdağ Caddesi ve Hülya Sokak’taki 18 ayrı noktada menhol kapaklarını yola sıfırladık.” diye konuştu.

13 MENHOL KAPAĞI YENİLENDİ

Sarıkurt, “4 personel ve ekipmanla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, menhol kapaklarının çevrelerine 2 ton sıcak asfalt sererken, bin 280 kilogram hızlı donan kimyasal harç kullandık. Ayrıca 13 menhol kapağını da yenileriyle değiştirdik. Şehir genelinde farklı noktalarda ihtiyaç duyulan menhol kapak sıfırlama ve yenileme çalışmalarına devam eden ekiplerimiz, kapakları yaya ve araç trafiğine uygun hale getirecek. Böylelikle Çorlu’muzda, özellikle araç sürücülerimizin talepleri büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
6834 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu