TBB, Otobüs Başına 3 Bin TL Destek Ödemesi Yapacak
reklam
12 Kasım 2020
TBB, Otobüs Başına 3 Bin TL Destek Ödemesi Yapacak

TBB, Otobüs Başına 3 Bin TL Destek Ödemesi Yapacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (TBB), salgın sürecinden olumsuz anlamda en fazla etkilenen alanların başında gelen toplu taşıma esnafına destek için kolları sıvadı. Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerine, 3 biner TL gelir desteği ödemesi yapılacak.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınının önüne geçmek için alınan tedbirler hemen hemen her sektörü mali anlamda sıkıntıya sokarken, bu süreçten en fazla etkilenen alanlardan biri de toplu taşıma sektörü oldu. Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yarıya indirilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı bireylere getirilen sokağa çıkma kısıtlaması vb. gibi nedenlerle toplu taşımayı kullananların sayısının yüzde 80 oranında azalmasıyla mağduriyet yaşayan ve sıkıntı çeken toplu taşıma esnafına, can suyu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinden olumsuz anlamda en fazla etkilenen alanların başında gelen toplu taşıma esnafına destek için kolları sıvadı.

3 AY İÇİN 3 BİN TL DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ne entegre vaziyette toplu taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Otobüsleri’ne destek olmaya yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda; TETUS Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemi’ne entegre vaziyette toplu taşıma hizmeti veren ve belirtilen aylar içerisinde toplu taşıma hizmeti verdiği sistem vasıtasıyla tespit edilen Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerinin pandemiden kaynaklı zararlarının karşılanması maksadıyla Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarında verdikleri toplu taşıma hizmetine istinaden aylık biner TL olmak üzere gelir desteği ödemesi yapılmasına karar verildi.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma esnafının yanında olduklarının altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Koronavirüs (COVID-19) salgını, sosyal hayatı olduğu gibi ekonomik hayatı da olumsuz yönde etkiledi. Salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında da toplu taşıma esnafımız geliyor. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde toplu taşıma esnafımızın yanında olmak, yaşadığı mağduriyeti en aza indirmek ve bir nebze olsa da destek vermek istedik. Büyükşehir Belediye Meclisi’mizde aldığımız karar doğrultusunda; 2020 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarında verdikleri toplu taşıma hizmetine istinaden, Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerimize aylık biner TL gelir desteği ödemesi yapacağız. Kararın alınmasında eksiksiz destek olan tüm Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri’mize teşekkür ediyor, kararın toplu taşıma esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
34745 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu