Toplu Taşımada, COVID-19 Denetimi Gerçekleştirildi
reklam
12 Kasım 2020
Toplu Taşımada, COVID-19 Denetimi Gerçekleştirildi

Toplu Taşımada, COVID-19 Denetimi Gerçekleştirildi

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ilçedeki toplu ulaşım araçlarında COVID-19 denetimleri yapıldı. Denetimlerde hem sürücülere hem de vatandaşlara kurallara uymaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı’nın 18 Ekim 2020 tarihli “Koronavirüs Salgını Ek Tedbirleri” konulu genelgesi kapsamında Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri tarafından denetleme yapıldı. İlçe genelinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarda “Sosyal Mesafe Kuralları”, “Maske Takılması” ve “Hijyen Kuralları” konusunda sürücüler ve yolcular denetlenirken, Koronavirüs ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen denetimlerde; yolcuların ve sürücülerin seyahat boyunca maskelerini çıkarmamaları, araçlardaki hiçbir yüzeye dokunmamaları, dokunulduğu taktirde ise hijyen konusunda ellerin dezenfekte edilmesi, araçta bulunması halinde gazete ve dergi gibi yayınlara dokunulmaması, araçlarda yiyecek ve içecek tüketiminden kaçınılması konularında uyarılarda bulunuldu.

Toplum sağlığının korunması adına vatandaşların, toplu ulaşım araçlarında Koranavirüs tedbirleri ve kurallarına uyma zorunluluğu bulunduğu hatırlatılırken, belirtilirken kurallara uymayanlara cezai işlemlerin uygulanacağı da ifade edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
34846 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu